10 σημεία του Ιονίου... για χάζι!

10 σημεία του Ιονίου... για χάζι!

17648 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα τιρκουάζ νερά είναι η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε το πλούσιο σε ακρογιαλιές Ιόνιο. Ας ταξιδέψουμε μέσα από τις φωτογραφίες!

Είτε στα μεγάλα νησιά με την αρχοντική παράδοση, το άφθονο sightseeing, την κοσμική ζωή και τα πολυτελή ξενοδοχεία είτε στα μικρότερα και πιο ήσυχα, με ένα πιο φυσιολατρικό και σοφιστικέ προφίλ ανάπτυξης, το οποίο γίνεται μόδα τα τελευταία χρόνια οι διακοπές σας στα νησιά του Ιονίου θα σας μείνει αξέχαστη. Αν επιλέξετε κάποιο από τα πρώτα, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε αρκετές ημέρες για να το γυρίσετε, ενώ ακόμη και στα μικρότερα το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο.

Κοινοποίησέ το »

 
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει καταφέρει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις ομορφιές τους και να προσελκύει χιλιάδες τουρίστες ετησίως.

1. Στο μυθικό Ναυάγιο της Ζακύνθου. Ένα τοπίο άγριο, αλλά και μοναδικό νερωμένο γαλάζιο των ακτών του Ιονίου, συνθέτουν το σκηνικό μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες θαλασσινές γωνιές της Ελλάδας! Στην απίστευτη αυτή ακρογιαλιά θα πρέπει να έρθετε οπωσδήποτε, μόνο όμως με εκδρομικό σκάφος από τα δεκάδες που ξεκινούν από κάθε σημείο του νησιού, καθώς Ζάκυνθος και Ναυάγιο πάνε πακέτο. Θα τη συναντήσετε κρυμμένη πίσω από κάθετα λευκά βράχια και χαοτικούς γκρεμούς. Είναι αμμουδερή με βαθιά γαλανόλευκα νερά και αρκετά ζεστή όταν τα βράχια δεν ρίχνουν σκιά. 

Η Ζάκυνθος προσφέρει την δυνατότητα διαμονής σε ξενοδοχεία μικρά ή μεγάλα, ενώ είναι πιο δύσκολο να βρείτε ενοικιαζόμενα απλά σπίτια ή γκαρσονιέρες.
Η Ζάκυνθος προσφέρει την δυνατότητα διαμονής σε ξενοδοχεία μικρά ή μεγάλα, ενώ είναι πιο δύσκολο να βρείτε ενοικιαζόμενα απλά σπίτια ή γκαρσονιέρες.

2. Εγκρεμνοί, μια εξωτική παραλία στη δυτική ακτογραμμή της Λευκάδας. Σε μια περιοχή με απόκρημνες ορθοπλαγιές, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Λευκάδας, ένα φιδωτό μονοπάτι οδηγεί τους παραθεριστές στους Εγκρεμνούς, τη φημισμένη παραλία με την απαράμιλλη ομορφιά. Η πλατιά αμμουδερή παραλία με την παχιά άμμο, η μοναδική θέα, οι μυρωδιές της φύσης, τα καταγάλανα νερά του ανοιχτού πελάγους συνθέτουν ένα υπέροχο περιβάλλον, ιδανικό για χαλάρωση και... φωτογράφιση!

Εξωτικές παραλίες, όμορφα χωριά. Εύκολη πρόσβαση χωρίς ακτοπλοϊκά. Φύση και αργός ρυθμός. Θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα και ωραίος καιρός.
Εξωτικές παραλίες, όμορφα χωριά. Εύκολη πρόσβαση χωρίς ακτοπλοϊκά. Φύση και αργός ρυθμός.

3. Στην κοσμοπολίτικη Κέρκυρα. Με αύρα βενετσιάνικη, φυσιολατρικό, ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, τουριστική υποδομή, μια ιστορική πόλη-κόσμημα αλλά και δεκάδες παραδοσιακά χωριά και το γνωστό τοπίο του Ιονίου, υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά σε φόντο πράσινο, αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο του ελληνικού και του διεθνούς τουρισμού και προσελκύει μεγάλη γκάμα ταξιδιωτών. Χαθείτε μέσα στον κόσμο και.. απολαύσετε τις παραλίες της.

Η κοσμοπολίτικη Κέρκυρα είναι πόλος έλξης εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο, αλλά και πηγή έμπνευσης για όλες τις καλές τέχνες.
Η κοσμοπολίτικη Κέρκυρα είναι πόλος έλξης εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο, αλλά και πηγή έμπνευσης για όλες τις καλές τέχνες. 

4. Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι…στη Σάμη. Η φύση έχει υπάρξει ιδιαίτερα γενναιόδωρη με την περιοχή της Σάμης, αφού περιβάλλεται από έντονη βλάστηση, υπόγεια σπήλαια και όμορφες λίμνες. Στη Σάμη το πράσινο των δέντρων αγγίζει το λευκό της άμμου και το μπλε της θάλασσας, προσφέροντας απίστευτα τοπία, σαν κι αυτά της ταινίας το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι, η οποία γυρίστηκε στην πόλη της Σάμης και στις γειτονικές παραλίες. Η Σάμη συνδυάζει την πλούσια ιστορία με την όμορφη φύση και επομένως είναι ένας πρώτης τάξης προορισμός για όλων των ειδών τους ταξιδιώτες.

5. Στην ανερχόμενη, Ιθάκη! Διαδρομές ανάμεσα σε ελαιώνες, αρχαία ερείπια που θα σας κάνουν να φαντάζεστε ομηρικές σκηνές, μικροσκοπικές και κατά βάση βοτσαλωτές παραλίες με κρυστάλλινα νερά, μια πρωτεύουσα-κούκλα με αμφιθεατρικά χτισμένα νεοκλασικά και παραδοσιακοί οικισμοί είναι στοιχεία ικανά να σας δέσουν για πάντα με την Ιθάκη. Αποτελεί αγαπημένο προορισμό των ιστιοπλόων, οι οποίοι κατακλύζουν τους καλοκαιρινούς μήνες τα μικρά λιμανάκια της, των καλλιτεχνών, οι οποίοι βρίσκουν εδώ έμπνευση, αλλά και όσων αναζητούν στιγμές ηρεμίας. 

6. Στα τιρκουάζ νερά των Αντίπαξων! Αν υπάρχει παράδεισος θα είναι κάπως έτσι. Ενας μικρός κόλπος με ρηχά, κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά με τη βλάστηση να κατεβαίνει μέχρι το κύμα και την παραλία χωμένη στο βάθος του με λευκή άμμο και βότσαλα. Οπως δηλαδή το Βουτούμι στους Αντίπαξους. Πέρα από τα νερά που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα της Χαβάης, ένα χαρακτηριστικό που κάνει τη συγκεκριμένη παραλία να ξεχωρίζει είναι η βλάστηση, με τα κυπαρίσσια να φτάνουν μέχρι την άμμο. Παλιότερα το πλάτωμα πίσω από την παραλία ήταν τέλμα και σΆ αυτό οφείλεται η οργιώδης βλάστηση.

7. Κύθηρα.. Ιντελεκτουέλ και σοφιστικέ! Τα Κύθηρα προσελκύουν πολλούς ξένους αλλά κι Έλληνες μόνιμους επισκέπτες, επώνυμους και μη, οι οποίοι αναζητούν εκεί ένα περιβάλλον χαλάρωσης, ανέμελης καλοκαιρινής κομψότητας, επαφής με τη φύση και την Ιστορία. Συνδέονται με την Αθήνα και αεροπορικώς, αλλά ο δημοφιλέστερος τρόπος είναι με φέρι από τη Νεάπολη Λακωνίας. Αν και μικρά σε μέγεθος, τα Κύθηρα έχουν πολύ ενδιαφέρουσα ενδοχώρα: πανέμορφα χωριά με αρχιτεκτονική με έντονο τοπικό χρώμα καθώς κι ενετικά χαρακτηριστικά και θαυμάσιες διαδρομές για ατελείωτες αυτοκινητάδες. Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε αυτοκίνητο ή μηχανάκι για τις μετακινήσεις σας. 

8. Στον πολυβραβευμένο Μύρτο Κεφαλονιάς. Γνωστός παγκοσμίως, πολυβραβευμένος, δικαιώνει στο έπακρο τις προσδοκίες των επισκεπτών του – κάποιοι έρχονται στην Κεφαλονιά μόνο και μόνο για να τον δουν από κοντά… Το τοπίο είναι μοναδικό, καθώς καταπράσινη βλάστηση, άγρια βράχια και γκρεμοί, περιβάλλουν μια κάτασπρη, τεράστια ακρογιαλιά με πολύ ψιλό, λευκό βοτσαλάκι. Τα νερά είναι καταγάλανα, κυανοπράσινα στα ρηχά, διαυγή και διαφανή, μοναδικά! Στον Μύρτο θα βρείτε, σε περιορισμένο αριθμό ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ στην παραλία δεν υπάρχουν δέντρα που να προσφέρουν σκιά, οπότε είναι καλό να έρθετε προετοιμασμένοι.

Κεφαλονιά: Νησί καταπράσινο, παραλίες απίστευτης ομορφιάς, νερά στο χρώμα του σμαραγδιού και μια έντονη αύρα πολιτισμούΝησί καταπράσινο, παραλίες απίστευτης ομορφιάς, νερά στο χρώμα του σμαραγδιού και μια έντονη αύρα πολιτισμού

9. Γαϊος..Εδώ χτυπά η καρδιά των Παξών! Μια επτανησιακή... χώρα, ο Γάιος, στην ανατολική πλευρά του νησιού, είναι το μεγαλύτερο από τα χωριά των Παξών και η πρωτεύουσά τους, ενώ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι. Όπως και στα υπόλοιπα Επτάνησα, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του έχει αναλάβει τη... διακόσμηση του καταπράσινου φυσικού τοπίου, με κτήρια και αρχοντικά, τα χρώματά και το ύφος των οποίων με παρέπεμψαν σε αλλοτινές, πιο ρομαντικές εποχές.

10. Extreme sport στην Λευκάδα. Η Λευκάδα είναι ό,τι πρέπει για τους λάτρεις των πάσης φύσεως σπορ, καθώς διαθέτει ιδανικές παραλίες για wind και kite surfing, μέρη για αλεξίπτωτο πλαγιάς αλλά και πεζοπορίες σε δροσερούς καταρράκτες. Αγαπημένος προορισμός και των ιστιοπλόων, η ευρύτερη περιοχή προσφέρεται για «σκαφάτες» εξερευνήσεις.


Θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα και ωραίος καιρός.

Κοινοποίησέ το »