Insider Tips & Χρήσιμα

    52015 Επισκέψεις στο άρθρο

    Τι άλλο να ΔΕΙΤΕ, να ΚΑΝΕΤΕ, να ΓΕΥΤΕΙΤΕ. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την περιοχή που επιλέξατε να επισκεφθείτε!

    Τι άλλο να δείτε
    - Το σύμπλεγμα των δύο κόλπων στα Σεκάνια: Τα Σεκάνια αποτελούν την σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας για τη θαλάσσια χελώνα Caretta caretta στη Μεσόγειο. Στις αμμώδεις αυτές παραλίες συγκεντρώνονται οι μισές φωλιές από τις έξι παραλίες ωοτοκίας όλου του κόλπου του Λαγανά, λόγω της απουσίας της ανθρώπινης παρέμβασης και της ελάχιστης, έτσι, ενόχλησης για τις χελώνες. 
    - Το Πέτρινο Πάρκο Ασκός: Το πέτρινο πάρκο Ασκός είναι ένας οροθετημένος χώρος 500 στρεμμάτων, μέσα στον οποίο ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να συναντήσει όλη την χλωρίδα και την πανίδα της Ζακύνθου. 200.000 περίπου αυτοφυή φυτά, θάμνους και δένδρα, (μερικά από αυτά τα δένδρα έχουν ηλικία πολλών αιώνων όπως ελιές που έχουν φυτευτεί τουλάχιστον 600 χρόνια πριν). Ταυτόχρονα, θα δείτε τους «φυσικούς του κατοίκους» εκατοντάδες ζώα που ζουν ελεύθερα στις φυσικές τους συνθήκες από άγρια γεράκια, πολλών ειδών πτηνά αμφίβια ευφάνταστα έντομα και όλων των ειδών τα αυτόχθονα ζώα.
    - Το Μιλάνειο Ναυτικό Μουσείο: Βρίσκεται στο Τσιλιβί και περιλαμβάνει σε πανελλαδική αποκλειστικότητα υδατογραφίες, που απεικονίζουν την εξελικτική πορεία της Ναυτικής Ιστορίας του ελληνικού έθνους σε παγκόσμια αποκλειστικότητα. Πρόκειται για μια μοναδική ιστορική καταγραφή. Ναυτικά αντικείμενα επώνυμων πλοίων και φωτογραφικό υλικό διατίθενται επίσης προς θέαση των επισκεπτών.
    - Τους βράχους-γλυπτά στον κόλπο του Γέρακα: 200 μέτρα βορειοδυτικά από τον κόλπο του Γέρακα υπάρχει ένα παράξενο αλλά και εντυπωσιακό γεωλογικό φαινόμενο, που έχει δημιουργηθεί με την πολύχρονη διάβρωση του αργιλλικού εδάφους και θυμίζει ένα τεράστιο γλυπτό με απίθανους σχηματισμούς. Ανάμεσα στη στεριά και στη θάλασσα, σε αυτό το ανύποπτο σημείο που περιβάλλεται από βλάστηση, ορθώνεται ένα σύμπλεγμα από εδαφικές χαραδρώσεις και πτυχώσεις που θα σας αφήσουν άφωνους.
    - Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και Πινακοθήκη
    - Το εμπορικό κέντρο με τις καμάρες
    - Λιγότερο γνωστές παραλίες που θα σας εκπλήξουν: Η Ζάκυνθος έχει μια πλούσια ακτογραμμή που αξίζει να ανακαλύψετε. Γνωρίστε παραλίες με μεγάλη αμμουδιά όπως οι Λαγανάς, Τσιλιβή, Αλυκές, Αλυκανά και Μπανάνα, μικρότερες όπως Μακρύς Γιαλός, Πόρτο Ζόρο, Δάφνη, Λίμνος Κεριού, ¶γιος Νικόλαος Βασιλικού, αλλά και βραχώδεις όπως Πόρτο Λιμνιώνα, Μαραθιάς.

    Τι να κάνετε
    - Καταδύσεις
    - Σαφάρι 4x4
    - Ιππασία
    - Γύρος Ζακύνθου: Εκδρομή στα πιο παραδοσιακά χωριά του νησιού
    - Επίσκεψη στο Εθνικό θαλάσσιο Πάρκο με σκάφος


    Τι να γευθείτε
    - Παραδοσιακή συνταγή για στιφάδο
    - Τοπικό βραστό κρέας
    - Κέφαλους (ψάρια) στις ψαροταβέρνες
    - Χταπόδια

    Τι να αγοράσετε
    - Τοπικές ποικιλίες κρασιού, όπως μοσχάτο και αυγουστιάτη
    - Λάδι
    - Παστέλια
    - Μαντολάτο

    Πώς να πάτε
    Με Ι.Χ.: Για να επισκεφθείτε την Ζάκυνθο, μπορείτε να πάτε οδικώς μέχρι την Κυλλήνη και από εκεί με το φέρι να προσεγγίσετε το λιμάνι της Ζακύνθου. Λιμεναρχείο Κυλλήνης: 26230 92211, Λιμεναρχείο Ζακύνθου: 26950 28117 –8
    Με αεροπλάνο: Καθημερινά πραγματοποιούνται δρομολόγια από το αεροδρόμιο των Σπάτων προς το αεροδρόμιο της Ζακύνθου. Αεροδρόμιο Σπάτων 210 3530000, Αεροδρόμιο Ζακύνθου: 26950 28322

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ