Λευκάδα

Πήλιο

Βόρεια Εύβοια

Χαλκιδική

Πήγαινε διακοπές με το αμάξι σου

5139 Επισκέψεις στο άρθρο

Πάρε το αμάξι σου και πήγαινε για δροσερές βουτιές. Απέφυγε την ζέστη του Σαββατοκύριακου, οδηγώντας.

 
Ο Σεπτέμβριος και το φθινόπωρο είναι πλέον γεγονός, ωστόσο ακόμη οι διακοπές δεν έχουν τελειώσει. Στην ηλιόλουστη Ελλάδα είναι πολύ νωρίς για να πούμε «καλό χειμώνα». Έτσι, διάβασε παρακάτω τα μέρη που μπορείς να πας με το αμάξι σου, εύκολα, γρήγορα και με άνεση.

Η Λευκάδα είναι το μοναδικό νησί, που πας με το αυτοκίνητο σου. Εκμεταλλεύσου το και πήγαινε με άνεση.
Η Λευκάδα πλέον είναι το νησί εκείνο του Ιονίου, που θα πας με τον πιο εύκολο τρόπο . Εδώ θα βρεις οργανωμένες παραλίες, πολύβουα θέρετρα με έντονη νυχτερινή ζωή, πολυσύχναστα αγκυροβόλια με δεκάδες σκάφη αναψυχής.  Ωστόσο, εδώ μπορείς να βρεις και μέρη που είναι λιγότερο γνωστά και να απολαύσεις και ερημικές στιγμές.Μάλιστα, εδώ βρίσκεται και μία από τις καλύτερες ελληνικές παραλίες το Πόρτο Κατσίκι.

Στο Πήλιο θα βρεις μοναδικές παραλίες ή ακόμη μπορείς να πας και ψηλά για περισσότερη δροσιά.
Το Πήλιο είναι το μέρος που οι  Έλληνες το προτιμούν για διακοπές  χειμώνα – καλοκαίρι. Όπως και να έχει το πράγμα, το Πήλιο τραβάει κόσμο. Ίσως η ομορφότερη και σίγουρα η πιο δημοφιλής πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, με πλούσια ιστορία που σε πάει πίσω στην αρχαία Ιωλκό, την πόλη των Αργοναυτών. Ο Βόλος  μάλιστα θεωρείται ότι έχει ανθίσει εξαιτίας της υπέροχης παραλία του, την καλή ρυμοτομία, το γειτονικό Πήλιο και φυσικά στα φημισμένα τσιπουράδικά του.

Στη Βόρεια Εύβοια θα φτάσεις με το αμάξι σου σε σύντομο χρονικό διάστημα από την Αθήνα.
 Ανεβαίνεις ψηλά στα έλατα και ατενίζεις τη θάλασσα του Ευβοϊκού να ανοίγεται σα λίμνη στα πόδια σου. Περπατάς στην ακροποταμιά και ανασαίνεις τις μυρωδιές όλου του δάσους.Στη συνέχεια σε περιμένουν βράχια και λαχταριστές αμμουδιές, πευκοδάση που βρέχουν τις ρίζες τους στο κύμα, ιαματικά νερά που χύνονται στη θάλασσα, γραφικά ψαροχώρια και απάτητα ακρογιάλια, μια συνεχής εναλλαγή τοπίων.

«Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει»..! Αν θες κάτι πιο κοσμοπολίτικο πας στο πρώτο πόδι, αν θες παραλίες όπως τη Σάνη  με πράσινο τοπίο πας στο δεύτερο. Διαλέγεις.
Κασσάνδρα, Σιθωνία και Αθως η αιώνια «διαμάχη» στις παρέες όποιων την έχουν επισκεφθεί για το ποιο είναι το ομορφότερο «πόδι» της Χαλκιδικής, είναι μεγάλη. Το σίγουρο είναι πως και στα τρία πόδια τα χαρακτηριστικά μοιάζουν. Θα βρεις θεόρατα πεύκα και τροπικές αμμουδιές, κοσμοπολίτικες παραλίες αλλά και ερημικούς κόλπους, απότομα βράχια αλλά και δασωμένα βουνά που κρύβουν στις πλαγιές τους γραφικά παραδοσιακά χωριά.