Υπέροχη απόδραση στην Κύθνο

75623 Επισκέψεις στο άρθρο

Ανανεώσου με φυσικό spa στις ιαματικές πηγές, κάνε prive μπάνια στην Παναγία τη Φλαμπουριανή, ανέβα στην Ωριά για να δεις το κρυμμένο κάστρο της και βόλτα στη Χώρα της Κύθνου.

 

Πατήστε εδώ  και κάντε like στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας

Κάνε φυσικό spa στις πλούσιες σε άλατα, ιώδιο και θείο ιαματικές πηγές των Λουτρών
Εκμεταλλεύσου τις ιαματικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών στα Λουτρά. Από τα αρχαία χρόνια η Κύθνος ήταν γνωστή για τις θερμές πηγές της. Τα υπόγεια νερά με τις ιαματικές ιδιότητες- πλούσια σε άλατα, ιώδιο, σίδηρο και θείο- γνωστές από την αρχαιότητα, αναβλύζουν σήμερα στον οικισμό. Περπάτησε στη μαρίνα που κατασκευάστηκε και αποτελεί αγαπημένο αγκυροβόλιο σκαφών αναψυχής που εφορμούν από τα Αττικά παράλια.

Για μπάνιο στην Παναγία τη Φλαμπουριανή ελάχιστος κόσμος και πανέμορφη αμμουδιά
Κάνε μια εκδρομή στη Νότια Κύθνο, έχεις την ευκαιρία για σχεδόν prive βουτιές στην Παναγία τη Φλαμπουριανή με την πανέμορφη αμμουδιά και την όχι και τόσο διάσημη παραλία. Mε άμμο, βότσαλο και μερικά αρμυρίκια χωρίζεται από ένα μικρό κομμάτι γης. Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία και πήγαινε στην Παναγία τη Φλαμπουριανή που έδωσε το όνομά της στην περιοχή και δεσπόζει πιο πάνω από την παραλία.

Ανέβα στο Κάστρο της Ωριάς – Κρυμμένο μέσα σε βράχο και με θέα ως την Αττική
Ακολούθησε το ανηφορικό μονοπάτι από το Λουτρό, και πέρνα από το υπέροχο αγροτικό τοπίο με τις ξερολιθιές που οδηγεί στο Κάστρο της Ωριάς. Εκεί θα δεις τη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού. Πίσω από τα τείχη του σώζονται ερείπια σπιτιών και δύο εκκλησιών. Απόλαυσε τη θέα από εδώ προς το πέλαγο, τη Μακρόνησο και τα αντικρινά Αττικά παράλια που είναι πέραν κάθε περιγραφής.

Ψαράκι στις ταράτσες της Χώρας και βόλτες στα γραφικά δρομάκια
Παρασύρσου σε μια ατέλειωτη περιπλάνηση στα καλντερίμια της Χώρας κάτω από τα δροσερά στεγάδια. Ψώνισε από τα μαγαζιά της «Πιάτσας» της μικρής αγοράς που σχηματίζεται στο κεντρικό σοκάκι της πόλης. Δες την πρωτεύουσα της Κύθνου να συνδυάζει το παραδοσιακό με το τουριστικό. Οπωσδήποτε ανέβα στα ήσυχα ταβερνάκια στις ταράτσες των παλιών σπιτιών που θα σου προσφέρουν τοπικές γεύσεις αλλά και πανοραμική θέα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Tags: ΚΥΘΝΟΣ