Πήλιο www.east-pelion.gr

Πήλιο www.east-pelion.gr

Ναύπλιο

Ναύπλιο

Ναύπακτος

Ναύπακτος

Ορεινή Κορινθία

Ορεινή Κορινθία

Ρομαντικοί ανοιξιάτικοι προορισμοί

12075 Επισκέψεις στο άρθρο

Βρες τους πιο ρομαντικούς προορισμούς της `Ανοιξης, που είναι κοντά στην Αθήνα και οργάνωσε το ταξίδι σου.

Παρακάτω έχουμε φτιάξει μία λίστα με τέσσερις αγαπημένους ανοιξιάτικους προορισμούς, που επέχουν και κοντινή απόσταση από την Αθηνά και ρομαντισμό και όμορφα τοπία.


Ναύπλιο

Ναύπλιο

Κοινοποίησέ το »


Πήλιο, μικρά χωριουδάκια, όμορφο τοπίο και υπέροχη ατμόσφαιρα.
Οι αρχαίοι Έλληνες ήθελαν το Πήλιο να είναι το βουνό των σοφών Κενταύρων και τόπο διδασκαλίας θεών και ηρώων. Οι σημερινοί Έλληνες το προτιμούν για τόπο διακοπών χειμώνα - καλοκαίρι, ενώ Ευρωπαίοι κυρίως επισκέπτες αγοράζουν συνεχώς εκτάσεις, αλλά και παλιά παραδοσιακά κτίσματα για να στήσουν εδώ τον δικό τους γήινο «παράδεισο». Ίσως η ομορφότερη και σίγουρα η πιο δημοφιλής πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, με πλούσια ιστορία που σε πάει πίσω στην αρχαία Ιωλκό, την πόλη των Αργοναυτών.

 Ναύπλιο, η κλασική αξία που κάθε εποχή αποκτά και άλλον χαρακτήρα.
 Ρομαντικό, ιστορικό..χειμώνα ή καλοκαίρι το Ναύπλιο αποδεικνύεται ιδανικός προορισμός και για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Στα συν αξιολογούνται οι επιλογές ποιοτικής διαμονής και καλού φαγητού και οι μικρές αποστάσεις από σημαντικά αξιοθέατα. Στο μυχό του Αργολικού κόλπου, σε απόσταση αναπνοής από το Αργος αλλά και από τα Αρκαδικά παράλια, βρίσκεται η πιο αρχοντική πρωτεύουσα της Ελλάδας και μια από τις πιο συναρπαστικές πόλεις της Ευρώπης! Έχουν γραφτεί πολλά εγκώμια για το Ναύπλιο ως τουριστικό προορισμό. Η μόνη αλήθεια είναι πως όσες φορές και να το επισκεφθείς, κάτι καινούργιο θα ανακαλύψεις. Για αυτό δεν υπάρχουν ταξιδιωτικές «συνταγές» για αυτήν την γοητευτική πολιτεία, αφού είναι βέβαιο πως εδώ θα έρθεις ξανά και ξανά.
 
Η Ναύπακτος μόλις 2 ώρες από την Αθήνα είναι ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη.
 Η Ναύπακτος βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και τις εκβολές του ποταμού Μόρνου και είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις τόσο της Αιτωλοακαρνανίας, όσο και της Ελλάδας. Η Ναύπακτος βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων  για χειμώνα. Περπάτησε στους άνετους δρόμους, δες τα ναυτικά σπίτια την ιστορία και την παράδοση να ξεπετάγονται από κάθε γωνιά. Το ενετικό λιμανάκι με τα ενετικά τείχη και τα πλατάνια να συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Το λιμάνι της Ναυπάκτου είναι το πιο μικρό στην Μεσόγειο. Στον πεζόδρομο του Στενοπάζαρου είναι  το σημείο συνάντησης όλων των κατοίκων, αφού εκεί  θα πιείτε το καφέ σας με μία μοναδική θέα. Είναι το πρώτο σημείο, που θα πας θα χαλαρώσεις  και θα ρεμβάσεις  την ειδυλλιακή θέα.

Ορεινή Κορινθία, ένα «ελβετικό σκηνικό» δίπλα από την Αθήνα.
Αλπικό τοπίο στις παρυφές του Χελμού.Πολύ κοντά στο γαλάζιο άγγιγμα του Κορινθιακού, ανάμεσα σε έλατα, φαράγγια και χιονισμένες ακρώρειες ξεδιπλώνεται ένας ορεινός μικρόκοσμος κατάστικτος από χωριά, ιδανικός για ρομαντικά weekend.Αρχίζεις την εξόρμηση από την Κυλλήνη ή Ζήρεια στη συνέχεια, θα «μπεις» στην καρδιά της Ορεινής Κορινθίας που είναι φυσικά η λίμνη Δόξα, στο Φενεό, σε υψόμετρο 1100 μέτρων. Το οροπέδιο του Φενεού είναι η Ελβετία της Κορινθίας.