Εκδρομή σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά θέρετρα της Ελλάδος.
Φωτό: Βασίλειος Βακιρτζόγλου

Εκδρομή σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά θέρετρα της Ελλάδος. Φωτό: Βασίλειος Βακιρτζόγλου

Καλάβρυτα: Σε 2μιση ώρες σε έναν παραμυθένιο προορισμό

38057 Επισκέψεις στο άρθρο

Θες ωραία θέα; Έχει! Θες ρομαντικό περιβάλλον; Έχει! Θες κοσμοπολίτικη ζωή; Έχει! Το μόνο που δεν έχει είναι ηφαίστειο αλλά είναι η Σαντορίνη του Χειμώνα.

Τα Καλάβρυτα συνδυάζουν όλα όσα θα ήθελε κάποιος για τις χειμερινές εξορμήσεις του. 

Κοινοποίησέ το »


Αξέχαστη και περιπετειώδης: Βόλτα με τον αλησμόνητο οδοντωτό 
Χρονολογείται από το 1889 και την κατασκευή του αποφάσισε ο Χαρίλαος Τρικούπης. Ο Οδοντωτός των Καλαβρύτων πραγματοποιεί ακόμα και σήμερα μια μαγευτική διαδρομή 68 περίπου λεπτών, διαπερνώντας το επιβλητικό Φαράγγι του ποταμού Βουραϊκού.
Οι εικόνες που αντικρίζεικανείς κατά τη διάρκεια της διαδρομής είναι μοναδικές καθώς το φυσικό τοπίο που ξεπροβάλλει είναισυγκλονιστικό.Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλες οι εγκαταστάσεις,οι σταθμοί, οι στάσεις αλλά και 20μ από την κάθε μεριά της σιδηροδρομικής γραμμής, έχουν όλα χαρακτηριστεί ως ιστορικά μνημεία.




Ο πιο ρομαντικός πεζόδρομος
Ακριβώς απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό ξεκινάει η πεζοδρομημένη οδός 25ης Μαρτίου, η οποία και διασχίζει την πόλη των Καλαβρύτων. Κρατηθείτε χεράκι χεράκι και ξεκινήστε μια διαδρομή πολύ ενδιαφέρουσα καθώς δεξιά και αριστερά κατά μήκος του πεζόδρομου βρίσκονται ιστορικά κτήρια πολιτιστικού και πολιτισμικού χαρακτήρα (Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος,Αρχοντικό της Παλαιολογίνας ,Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου). Εκεί θα βρείτε και μαγαζιά με διάφορα τοπικά προϊόντα που δεν γίνεται να σας αφήσουν αδιάφορους καθώς η περιοχή φημίζεται για τη φέτα και τη φορμαέλα της,αλλά και την ξακουστή ροδοζάχαρη που κοσμεί τα παραδοσιακά γλυκά των Καλαβρύτων.


Για σκι και θέα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων
Το χιόνι που «παγώνει» τους ώμους του Χελμού, δίνει το εισιτήριο στους επισκέπτες να αφεθούν στην μαγεία του πάγου, είτε απολαμβάνοντας κάποιο χειμερινό σπορ είτε απλά την θέα πίνοντας ένα ζεστό καφέ.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων διαθέτει τον υψηλότερο αναβατήρα και τη μεγαλύτερη χιονοδρομική πίστα στην Ελλάδα, τη Στύγα, κάνοντάς το περιζήτητο από τους δεινούς του είδους. Λειτουργεί καθημερινά κατά τη χειμερινή περίοδο, η οποία διαρκεί από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τα τέλη Απριλίου με τους επισκέπτες του να φτάνουν μέχρι και τα 100.000 άτομα.


Ζεστή σοκολάτα ή καφές στην χόβολη, στην «καρδιά» του κρύου
Αν και οι επιλογές στον τομέα αυτό του ορεινού προορισμού είναι περιορισμένες, κρατάνε ακόμα τον προσεγμένο χαρακτήρα τους με αποτέλεσμα να είναι άκρως ελκυστικές για όλων των ειδών τους επισκέπτες.
Πριν ξεκινήσετε την... ανάβαση για το Χιονοδρομικό ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, αξίζει να δοκιμάσετε το βραβευμένο ρόφημα σοκολάτας του ομώνυμου bistro ή αν επιζητείτε μια πιο παραδοσιακή γεύση, σε λίγα μόλις μέτρα μπορείτε να απολαύσετε ελληνικό καφέ,ψημένο στην άμμο. Όποια και αν είναι βέβαια η τελική επιλογή σας η συνοδεία ενός γλυκού ή αλμυρού σνακ θα την «απογειώσουν».