Σκύρος: Εκεί που σκοτώθηκε ο Θησέας

6869 Επισκέψεις στο άρθρο

Φύγε τώρα για την πανέμορφη Σκύρο, το πιο νότιο νησί των Σποράδων που κρύβει μέσα του και κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα. Φτάσε στο μέρος που σκοτώθηκε ο μυθικός Θησέας, δες την εντυπωσιακή Χώρα του νησιού και κάνε μπάνιο σε πευκόφυτη παραλία.

 
Στο μέρος που σκοτώθηκε ο Θησέας
Πήγαινε και δες το βυζαντινό κάστρο της Σκύρου και το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Η θέα προς τη Χώρα του νησιού θα σε μαγέψει ενώ σίγουρα θα θελήσεις να φωτογραφηθείς με φόντο αυτή την υπέροχη εικόνα. Σε αυτό το σημείο λέγεται πως ο μυθικός ήρωας και βασιλιάς της Αθήνας, Θησέας έχασε τη ζωή του καθώς τον έσπρωξε ο βασιλιάς του νησιού, Λυκομήδης.

Βόλτα στην εντυπωσιακή Χώρα της Σκύρου
Η πανέμορφη Χώρα της Σκύρου είναι κτισμένη στην πλαγιά ενός απότομου βράχου και η θέα της είναι πραγματικά μοναδική. Παρότι η Σκύρος είναι μέρος των Σποράδων η Χώρα της έχει έντονα στοιχεία κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής με κατάλευκα σπίτια και όμορφα γραφικά καλντερίμια.

Μπάνιο στον ορμίσκο του Πεύκου
Επίλεξε για το μπάνιο σου την πανέμορφη και καταπράσινη παραλία Πεύκος. Ο μικρός ορμίσκος που είναι καλυμμένος με πέτρες και άμμο σε χαλαρώνει και σε μαγεύει. Ο κόλπος με το μικρό λιμανάκι είναι κατάφυτος με πεύκα και μαζί με το λευκό της παραλίας και το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας δημιουργούν μια υπέροχη πανδαισία χρωμάτων.

Ο ανεμόμυλος στα Πουριά και ο θεόρατος βράχος του αρχαίου λατομείου
Εξερεύνησε τα πανέμορφα Πουριά που μοιάζουν με αληθινό πίνακα ζωγραφικής. Επισκέψου τους παραθαλάσσιους οικισμούς «Μαγαζιά» και «Μώλος» που αποτελούν έναν ελκυστικό τουριστικά προορισμό. Δες τον εντυπωσιακό ανεμόμυλο στα Πουριά και τα αρχαία λατομεία πωρόλιθου και στην συνέχεια την παραλία Γυρίσματα.
 

Tags: ΣΚΥΡΟΣ