Στα Χανιά ο πλουσιότερος Έλληνας του κόσμου

2388 Επισκέψεις στο άρθρο

Ένα εντυπωσιακό σκάφος βρίσκεται από το πρωί στα ανοιχτά της θάλασσας στο ύψος των Αγίων Αποστόλων. Το υπερπολυτελές Sapphire «έδεσε» ανοιχτά των Χανίων προερχόμενο από την Καλαμάτα.

 
Πρόκειται για το Super Yacht Sapphire , προερχόμενο από το λιμάνι της Καλαμάτας, το οποίο ανήκει σε έναν  δισεκατομμυριούχο Έλληνα, τον Φιλάρετο Καλτσίδη ή Filaret Galtchev. Ο Φιλάρετος Καλτσίδης του Ηλία, είναι ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο. Η προσωπική περιουσία του εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 4,4 δισ. δολάρια.

Ο τραπεζικός λογαριασμός, που συνοδεύεται από πολλά μηδενικά και το 2014 διαμορφωνόταν στα 6 δισ. δολάρια, έχει χαρίσει στον Φιλάρετο Καλτσίδη την 369η θέση στη λίστα που καταρτίζει το περιοδικό Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Στη δε Ρωσία, βρίσκεται ακόμα ψηλότερα στην κατάταξη, αφού είναι ο 22ος πιο πλούσιος άνθρωπος της χώρας.

Ο Πόντιος επιχειρηματίας και η σύζυγός του μαζί με την κόρη του και τον γιο του επισκέπτονται συχνότατα την Ελλάδα και ξοδεύουν πολύ χρόνο το καλοκαίρι -και όχι μόνο- στην βίλα τους στη Κορώνη της Μεσσηνίας. Στην περιοχή ελλιμενίζουν άλλωστε και το 75μετρο mega yacht «Sapphire», ιδιοκτησίας τους, με το οποίο ο Καλτσίδης έχει θεαθεί σε πολλά σημεία του Αιγαίου και του Ιονίου. Φιλοξενεί συχνά καλεσμένους -μεταξύ αυτών διακεκριμένοι Ρώσοι επιχειρηματίες-, τα ιδιωτικά αεροσκάφη των οποίων συνωστίζονται στις πίστες του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Ο Φιλάρετος Καλτσίδης (Filaret Galchev), έχει γεννηθεί στις 26 Μαΐου του 1963 στο ελληνικό χωριό Ταρσόν της περιφέρειας Τσάλκας της Γεωργίας. Το 1991 αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Εξόρυξης της Μόσχας και είναι διδάκτωρ των οικονομικών επιστημών. Το έτος 1993 ξεκινά να εργάζεται ως διευθυντής στην εταιρία βιομηχανίας του άνθρακα «ΡωσΑνθρακας». Το 1997 ίδρυσε την ιδιωτική εμπορική επιχείρηση «ΡωσΆνθρακαςΕμπορία». 

Το 2000, σε συνεργασία με τον επιχειρηματία Σεργκέι Γκενεράλοφ αγόρασε σε δημοπρασία την Εταιρεία Ανθρακα της πόλης Κρασνογιάρσκ. Το 2002, η εταιρία πουλήθηκε, και τα χρήματα που έλαβε ο Φιλάρετος επένδυσε στην αγορά της εταιρίας «ΣτερνΤσέμεντ», η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε «Όμιλο ΕύρωΤσέμεντ». Το 2005 προχώρησε σε εξαγορά εργοστασίων τσιμέντου με αποτέλεσμα να γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στη Ρωσία. 
Ο δισεκατομμυριούχος Έλληνας, είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά μια κόρη και έναν γιο.

Tags: ΧΑΝΙΑ
 

τι να κανετε - ΧΑΝΙΑ

  • Ξεναγήσου στην παραγωγή του ελαιόλαδου

    Η  Terra Creta ιδρύθηκε το 2001 από Κρητικούς με βαθιά γνώση και μακρά εμπειρία στο χώρο του ελαιολάδου. Βασικός στόχος τους είναι η παραγωγή και η προώθηση στους καταναλωτές παγκοσμίως της ανώτερης ποιοτικά, πιστοποιημένης ποικιλίας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.
     2824083340 Περισσότερα