Στη Σύρο το πλοίο της Green Peace

2545 Επισκέψεις στο άρθρο

Στις 30 και 31 Ιουλίου, το πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior, θα βρίσκεται στο λιμάνι της Σύρου. Στις 30 Ιουλίου, το πλοίο θα ανοίξει τις πόρτες του από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 17:00 μέχρι τις 20:00 και στις 31 Ιουλίου από τις 17:00 μέχρι τις 19:00.

 
Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί σε αυτό το ιστορικό πλοίο, να δει μία έκθεση φωτογραφίας που θα δείχνει το μέγεθος του προβλήματος της ρύπανσης από τα πλαστικά και να συμμετέχει σε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Μαζί θα μάθουμε πώς μπορούμε να προστατέψουμε τη θάλασσα από την εισβολή των πλαστικών μίας χρήσης.

Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πλοίου, στις 30 Ιουλίου, από τις 20:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί μία εορταστική εκδήλωση για το κλείσιμο της περιοδείας του πλοίου στην Ελλάδα, που θα είναι μία γιορτή χωρίς πλαστικά μίας χρήσης. Θα σερβίρεται κρασί ή χυμός για το κοινό σε ποτήρι που δεν είναι μίας χρήσης, θα υπάρχει μουσική και θα διασκεδάσουμε χωρίς πλαστικό!

Η θάλασσα στην Ελλάδα, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, μετατρέπεται κάθε μέρα σε μία τεράστια χωματερή πλαστικών σκουπιδιών. Πλαστικά αντικείμενα μίας χρήσης (σακούλες, μπουκάλια, ποτήρια κ.α.) βρίσκονται παντού, ακόμα κι εκεί που δεν φαίνονται, καθώς μπορούν να διασπαστούν σε μικροσκοπικά κομμάτια. Όλοι μας οφείλουμε να αλλάξουμε νοοτροπία, να μειώσουμε ριζικά το πλαστικό μίας χρήσης στη ζωή μας και να σώσουμε τη θάλασσα!

Tags: ΣΥΡΟΣ