Στην Ελλάδα παγκόσμιο βραβείο αρχιτεκτονικής

4193 Επισκέψεις στο άρθρο

Το 2017 κατάφερε να κατακτήσει βραβείο αρχιτεκτονικής από τη Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων και αξίζει τώρα αμέσως να το επισκεφτείς.

Καρπενήσι: Με βραβείο αρχιτεκτονικής
Φύγε τώρα για την Ευρυτανία και το πανέμορφο Καρπενήσι για να ανακαλύψεις το μέρος που κατέκτησε την αρχιτεκτονική κορυφή του κόσμου σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων. Το 2017 ο Δήμος Καρπενησίου κατάφερε να αποσπάσει βραβείο στον τομέα «Public Space - Δημόσιος Χώρος» με το έργο ανάπλασης του εμπορικού του κέντρου.

Πάνταβρέχει:  Ένα εντυπωσιακό φαράγγι μήκους 100 μέτρων
Το "Πάνταβρέχει" δεν είναι ένα συνηθισμένο φαράγγι με την έννοια του ορισμού, αλλά αποτελεί το στενότερο σημείο του Κρικελοπόταμου, ανάμεσα στα βουνά Καλιακούδα και Πλατανάκι. Στο εντυπωσιακό αυτό φαράγγι, μήκους 100 μέτρων, μπορεί κανείς να δει από την πλευρά της Καλιακούδας να πέφτουν νερά από μεγάλο ύψος, που με τα χρόνια διέβρωσαν το έδαφος και του έδωσαν αρνητικές κλίσεις. Το εκπληκτικό τοπίο συμπληρώνουν οι διάσπαρτες μικρές λιμνούλες και τα καταπράσινα βρύα που κρέμονται. Η φύση εδώ είναι οργιώδης σε μία από τις αγριότερες και συνάμα καθαρότερες περιοχές της Ευρώπης.
 
Λίμνη Κρεμαστών: Η μεγαλύτερη πιο όμορφη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας
Η λίμνη Κρεμαστών είναι η μεγαλύτερη και ίσως η πιο όμορφη τεχνητή λίμνη στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1960 σαν αποτέλεσμα της κατασκευής του υδροηλεκτρικού φράγματος των Κρεμαστών και τροφοδοτείται αδιάκοπα από τους ποταμούς Αχελώου, Αγραφιώτη, Ταυρωπού και Τρικεριώτη. Σε απόσταση 55 χιλ. από το Καρπενήσι θα μπορέσετε να θαυμάσετε αυτή την άγρια ομορφιά του τόπου. Η εντυπωσιακή εικόνα ομορφιά της λίμνης με τα γαλαζοπράσινα νερά, τα φιόρδ που δημιουργούνται αλλά και τα πολυάριθμα μικρά νησάκια που στέκουν διάσπαρτα θα σας κάνουν να νομίζετε ότι βρίσκεστε σε κάποιο εξωτικό προορισμό.

Αδρεναλίνη στα ύψη με ράφτιγκ στον Τρικεριώτη
Παραπόταμος άλλοτε του Αχελώου και σήμερα ένας από τους σημαντικότερους τροφοδότες της τεχνητής λίμνης των Κρεμαστών είναι ο ποταμός Τρικεριώτης. Το ποτάμι δημιουργείται από την ένωση των ποταμών Καρπενησιώτη και Κρικελοπόταμου, στη τοποθεσία Διπόταμα λίγο πριν το μοναστήρι του Προυσού. Η περιοχή αυτή προσεγγίζεται εύκολα αφού βρίσκεται πάνω στον ασφάλτινο δρόμο που συνδέει το Καρπενήσι με τον Προυσό. Ο Τρικεριώτης θεωρείται ένα από τα πιο «τεχνικά» ποτάμια για ραφτιγκ. Το ομορφότερο σημείο του είναι μέσα στο φαράγγι με τα απόκρημνα βράχια, τις νησίδες και τα σκιερά σημεία όπου φυτρώνουν θεόρατα πλατάνια. Οι βάρκες ρίχνονται στη τοποθεσία Διπόταμα (στο δρόμο Καρπενησίου - Προυσού) σε πλάτωμα του ποταμού που βρίσκεται κάτω από τη ομώνυμη γέφυρα.