Φωτογραφία από anafi.gr

Τα γνήσια «Αναφιώτικα»

6330 Επισκέψεις στο άρθρο

Βούτηξε σε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες των Κυκλάδων και βρες το δεύτερο μεγαλύτερο βράχο της Μεσογείου μετά το Γιβραλτάρ. Κάνε τις ωραιότερες βόλτες στην κυκλαδίτικη Χώρα της Ανάφης.

 
Η Ανάφη είναι μία αθόρυβη, αλλά πανέμορφη παρουσία διπλά από την Σαντορίνη και φημίζεται για την ανόθευτη κυκλαδίτικη ομορφιά της. Αποτελεί το καταφύγιο, όσων επιθυμούν μία πραγματική επαφή με τη φύση. Ξωκλήσια, παρθένες παραλίες  και φαγητά με το χαρακτηριστικό άρωμα της ζαφοράς, που φυτεύεται στο νησί θα «στιγματίσουν» τις διακοπές σας στην Ανάφη.
 
Στην Ανάφη, θα βρείτε μία γνήσια κυκλαδίτικη Χώρα, που  είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στα ερείπια βενετσιάνικου κάστρου.
Η Χώρα της Ανάφης είναι παραδοσιακός οικισμός των Κυκλάδων και διαθέτει λευκά θολώτά  σπίτια και μπλε παράθυρα. Στα στενά σοκάκια, που θα περπατήσεις θα νιώσεις ήρεμος και χαλαρός. Μάλιστα, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι η Χώρα μοιάζει με τα διάσημα «Αναφιώτικα» στην Αθήνα. Η πιο αγαπητή συνοικία της πρωτεύουσας είναι μια μικρογραφία της Ανάφης. Σημαντική είναι  ακόμη και η ανάβαση στο Κάστρο, που είναι σαν λέμε η καρδιά του νησιού.

«Ένας από τους φοβερότερους βράχους του κόσμου» βρίσκεται στην Ανάφη και εντυπωσιάζει τον κάθε επισκέπτη.
Τα λογιά του Γάλλου ποιητή Τουρνεφόρ, αφορούν  ένα θαύμα της φύσης και σίγουρα το στολίδι της Ανάφης. Πρόκειται για έναν ασβεστολιθικό βράχο ύψους 460 μ. που συνδέεται με το υπόλοιπο νησί μέσω ενός μικρού ισθμού. Μάλιστα, αποτελεί και το δεύτερο μεγαλύτερο της Μεσογείου, μετά το Γιβραλτάρ, ενώ ανήκει στην περιοχή δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura. Ακόμη, στις παρυφές του Καλάμου βρίσκεται το Δρακοντόσπηλο. Είναι ένα σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Ίσως δεις και ένα κοπάδι με φώκιες από εκείνη την πλευρά, αφού συχνάζουν προς τα εκεί.

Στη φημισμένη παραλία του Ρούκουνα με την χοντρή άμμο και τα αρμυρίκια θα κάνετε τις πιο δροσερές βουτιές.
Βραχώδεις ακτές, παρθένες παραλίες και απόλαυση είναι το τρίπτυχο, που χαρακτηρίζουν τις παραλίες της Ανάφης. Εδώ το μπάνιο συνιστά απόλαυση, ενώ η παραλία σου προσφέρει δροσερές  βουτιές. Διάσημη είναι και η παραλία Πρασιές με την ξανθιά άμμο και τα τιρκουάζ νερά.

Η εξερεύνηση του νησιού με σκάφος δίνει τη δυνατότητα να  κολυμπήσεις  σε μοναδικές, παρθένες παραλίες.
Γύρω από την Ανάφη υπάρχουν μικρά νησάκια όπως η μικρή Αναφοπούλα, το Μεγάλο και το Μικρό,αλλά και μικρά ακόμη νησάκιαΗ θαλάσσια διαδρομή διασχίζει το Δρέπανο και το βόρειο ακρωτήρι έχει  θέα  τη Σαντορίνη. Κάνοντας κάποιος τον γύρο του βράχου ιδιαίτερα από το πέρασμα από τον Κάλαμο με τους πανύψηλους βράχους τον συνεπαίρνει και είναι σίγουρα η πιο συγκλονιστική εμπειρία στον περίπλου του νησιού. 
 

Tags: ΑΝΑΦΗ