Τα ελληνικά μνημεία της UNESCO

8296 Επισκέψεις στο άρθρο

H UNESCO ψηφίζει Ελλάδα κι αυτά που επέλεξε είναι το ένα πιο μοναδικό από το άλλο...

Κάντε like στο AutoΤρίτη Touring στο Facebook


1986: Ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες
Από τα πρώτα μνημεία που μπήκαν στον κατάλογο της UNESCO ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες δεσπόζει σε ύψος 1.130 μέτρων στο κέντρο της Πελοποννήσου μεταξύ Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας. Θα μπορούσε να αποκληθεί και αδερφάκι του Παρθενώνα καθώς αρχιτέκτονάς του θεωρείται πως έιναι ο Ικτίνος, ο ένας εκ των δύο αρχιτεκτόνων του Παρθενώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ναοί έχουν ακόμα ένα κοινό καθώς τμήμα και του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα εκτίθεται στο Βρετανικό μουσείο.

1988: Η Επίδαυρος στην UNESCO Το μέρος που γέννησε τον Ασκληπιό σύμφωνα με τον Ησίοδο και το σημείο στο οποίο βρίσκεται το Ασκληπιείο της Επιδαύρου, το πιο φημισμένο από όλα της αρχαίας Ελλάδας. Εκεί για τη διασκέδαση των ασθενών είχε δημιουργηθεί κι ένα θέατρο που έμελλε να γίνει πασίγνωστο στους αιώνες και όνειρο για κάθε ηθοποιό να παίξει εκεί αλλά και για κάθε θεατρόφιλο να παρακολουθήσει παράσταση. Η ευρύτερη περιοχή της Επιδαύρου βρίσκεται στον κατάλογο της UNESCO από το 1988 και αξίζει οπωσδήποτε να την επισκεφτείς.

1989: Η Αρχαία Ολυμπία στον κατάλογο της UNESCO
Πήγαινε στην Αρχαία Ολυμπία: Το μέρος που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες βρίσκεται στον κατάλογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από το 1989 και όχι άδικα. Δες τον αρχαιολογικό τόπο με το, αφιερωμένο στον Δία, ιερό. Επισκέψου το μουσείο της Ολυμπίας, ανακάλυψε τον Ερμή του Πραξιτέλη και περπάτησε στο μέρος που βρισκόταν ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου, το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία που είχε φιλοτεχνήσει ο Φειδίας.

1989: Η ύψιστη τιμή για την καστροπολιτεία του Μυστρά
Κατέβα στην καστροπολιτεία του Μυστρά που η UNESCO την έχει ξεχωρίσει επίσης από το 1989. Η βόλτα ανάμεσα στις βυζαντινές εκκλησίες που βρίσκονται εκεί εδώ και σχεδόν 800 χρόνια θα σε μαγέψει. Με αφετηρία την όμορφη πόλη της Σπάρτης μπορείτε ακόμη και στο σύντομο χρονικό διάστημα μιας μέρας να περπατήσετε στα καλντερίμια του Μυστρά, ενώ έχετε ήδη περιηγηθεί και στα δάση του Ταΰγετου, ώστε να επισκεφθείτε τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους και να αποκομίσετε μια γνήσια εμπειρία πολλών αντιθέσεων και εκπλήξεων.