Τέτοιες όμορφες «Φρίκες» μόνο στην Ιθάκη

7947 Επισκέψεις στο άρθρο

Επτανησιακή μαγεία στην Ιθάκη συνδυάζοντας την κοσμοπολίτικη αύρα του Ιονίου με την γραφική ηρεμία που δίνει το νησί του Οδυσσέα. Δες τώρα τις παραδεισένιες Φρίκες, βούτα στον Μάρμακα, ψάξε το παλάτι του Οδυσσέα στον Σταυρό και εξερεύνησε το γραφικό Βαθύ.

 
Στις παραδεισένιες Φρίκες για ψαράκι και βουτιές
Πήγαινε στις Φρίκες, στο παραδεισένιο ψαροχώρι των 50 κατοίκων με την πανέμορφη παραλία και φάε φρέσκο ψαράκι στις γραφικές ταβέρνες. Δες τους καλοδιατηρημένους ανεμόμυλους που μοιάζουν με κάστρα στο λιμάνι και περπάτα μέχρι την παραλία που είναι ιδανική για φαγητό στα εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα και βόλτες, αλλά και βουτιές.

Για μπάνιο κάτω από θεόρατους ευκαλύπτους στον Μάρμακα
Δες την φυσική ομορφιά της Ιθάκης στον Μάρμακα. Απόλαυσε την απόλυτη ησυχία που προσφέρει η σχετικά απομονωμένη παραλία και κάνε το μπάνιο σου σε πεντακάθαρα και καταγάλανα Ιόνια νερά. Οι θεόρατοι ευκάλυπτοι κοντά στη θάλασσα θα σου προσφέρουν απίστευτο φυσικό ίσκιο και δροσιά.

Το παλάτι του Οδυσσέα στον Σταυρό και το διήμερο πανηγύρι
Φύγε για το πανέμορφο χωριό του Σταυρού και δες το ομοίωμα του παλατιού του Οδυσσέα που είναι φτιαγμένο εκεί. Δες κατ΄ αναπαράσταση όλα τα μέρη του παλατιού, την αγορά, την αίθουσα του θρόνου, τα βασιλικά διαμερίσματα αλλά και τους κοιτώνες της Πηνελόπης. Πήγαινε μάλιστα και στο πραγματικό παλάτι του Οδυσσέα που βρισκόταν πολύ κοντά στον Σταυρό και δες τα ερείπιά του. Στον Σταυρό μπορείς μάλιστα να διασκεδάσεις στο πανηγύρι του χωριού στις 5 και 6 Αυγούστου όταν και γιορτάζει η εκκλησία του χωριού.

Βόλτες στο γραφικό Βαθύ και βαρκάδα ως το Λαζαρέτο
Πήγαινε  στο πανέμορφο Βαθύ, την πρωτεύουσα της Ιθάκης και δες τα μικρά παραδοσιακά σπίτια που βρίσκονται εκεί. Ανέβα στην κορυφή του λόφου Λούτσα και δες τη μαγευτική θέα αλλά και το φρούριο που έκτισαν οι Γάλλοι το 1807. Συνδύασε την επίσκεψη με μια βαρκάδα στο νησάκι Λαζαρέτο που βρίσκεται στην είσοδο του Λιμανιού και κρύβει  πάνω του το εκκλησάκι του Σωτήρος.
 
 

Tags: ΙΘΑΚΗ