Το ελληνικό νησί που γυρίστηκε Τζέιμς Μποντ

8286 Επισκέψεις στο άρθρο

Φύγε τώρα για τη Νίσυρο, το ελληνικό νησί στο οποίο γυρίστηκε ταινία Τζέιμς Μποντ, και κάνε εκπληκτικές διαδρομές με 4x4 και βουτιές σε παραλία… γυαλί.

 
Νίσυρος: Το αγαπημένο νησί των φαν του Τζέιμς Μποντ
Η Telegraph επέλεξε τη Νίσυρο ως το αγαπημένο νησί των φίλων του Τζέιμς Μποντ. Αιτία τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν για την ταινία Moonraker του 1979 στο πανέμορφο νησί. Στα μέρη της Νισύρου ο Ρότζερ Μουρ υποδύθηκε τον Βρετανό κατάσκοπο «αναγκάζοντας» χιλιάδες φαν της σειράς ταινιών να αγαπήσει το νησί.

Περπάτα δίπλα στον κρατήρα του ενεργού ηφαιστείου
Αν και το ηφαίστειο της Νισύρου παραμένει σιωπηλό για περισσότερα από 115 χρόνια, θεωρείται ακόμη ενεργό, γι αυτό και αποτελεί έναν από τους πλέον προσφιλείς προορισμούς των επισκεπτών του νησιού. Ο μεγαλύτερος από τους κρατήρες έχει διάμετρο 300 μέτρων και βάθος γύρω στα 30 μέτρα. Το μόνο που πρέπει να έχεις κατά νου αν έχεις σκοπό να κατέβεις στον πυθμένα του ηφαιστείου είναι το κλειστό παπούτσι. Μπορεί η μυρωδιά από το θειάφι να είναι έντονη, αλλά πρόκειται για μια εμπειρία μοναδική που κάθε επισκέπτης του νησιού πρέπει να ζήσει. Καθώς κατεβαίνετε στον τεράστιο κρατήρα, θα νιώσεις σαν να είσαι σε άλλο πλανήτη: κίτρινα και λευκά χρώματα, τρύπες που κοχλάζουν και τεράστιες ρωγμές.

Με καΐκι για μπάνιο στο νησάκι Γυαλί και στις θαλάσσιες σπηλιές
Καθώς το πλοίο προσεγγίζει το Μανδράκι περνά δίπλα σχεδόν από το Γυαλί, ένα από τα κοντινά στη Νίσυρο νησάκια. Η όψη του στην αρχή ξενίζει με τους λευκούς λόφους ελαφρόπετρας από τη μια και το πυκνό δάσος πεύκων από την άλλη. Σίγουρα παράξενος τόπος, ο οποίος όμως κρύβει μια αξιοθαύμαστη ιστορία και εκπληκτικής ομορφιάς επισκέψιμους κολπίσκους με γαλαζοπράσινα νερά. Το μπάνιο εκεί είναι μια πραγματικά φανταστική εμπειρία, ενώ εκδρομικά σκάφη πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές και στις νοτιοδυτικές ακτές, με τις θαλάσσιες σπηλιές και τις απρόσιτες παραλίες.

Από το ηφαίστειο στο Μανδράκι: Εκπληκτική χωμάτινη διαδρομή με 4x4
Στο νησί υπάρχει ένα αρκετά δύσβατο δίκτυο χωμάτινων δρόμων, όπου οι πέτρες και η άφθονη σκόνη θεωρούνται δεδομένα. Η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις αν είσαι φαν της τετρακίνητης οδήγησης είναι η χωμάτινη διαδρομή που ξεκινά από το χώρο του ηφαιστείου, ανηφορίζει προς μονή Σταυρού, γυρνά βόρεια και αφού διατρέξει τις απόκρημνες πλαγιές του όρους Προφήτης Ηλίας, καταλήγει στην Ευαγγελίστρια, την εκκλησία που βρίσκεται πάνω από το Μανδράκι. Συνολικά θα διανύσεις 10-12 χιλιόμετρα σε ένα εντυπωσιακό, απόκρημνο τοπίο. Αν δεν έχεις δικό σου όχημα, μπορείς να νοικιάσεις από τις τοπικές επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων.