Το κοντινότερο χιονοδρομικό στην Αθήνα

19209 Επισκέψεις στο άρθρο

Φύγε για σκι στο πλησιέστερο χιονοδρομικό κέντρο στην Αθήνα.

Πού θα φάτε - Τι θα κάνετε: Στις οθόνες σας με ένα κλικ

Χιονοδρομικό Μαινάλου: 2 ώρες από την Αθήνα
Το Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου απέχει μόλις 162 χιλιόμετρα από την Αθήνα και είναι το κοντινότερο στην πρωτεύουσα. Η πρόσβαση με το αμάξι σας είναι αρκετά εύκολη και θα σας πάρει κάτι παραπάνω από 2 ώρες για να φτάσετε σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αρκαδίας. Για να φτάσετε, θα χρησιμοποιήσετε τον εθνικό δρόμο Κορίνθου Τριπόλεως και 8 χιλιόμετρα μετά τη σήραγγα του Αρτεμισίου στον κόμβο της Νεστάνης, θα στρίψετε δεξιά για Λεβίδι - Βυτίνα. Μετά το χωριό Κάψια θα δείτε το δρόμο που κατευθύνεται για χιονοδρομικό κέντρο (12 χιλιόμετρα). Από τη Βυτίνα οι εγκαταστάσεις του απέχουν μόλις 14 χλμ., όμως ο δρόμος μέσω Λεβιδίου εκχιονίζεται καλύτερα.



Με 10 πίστες και 4 συρόμενους αναβατήρες
Στην καρδιά της Αρκαδίας του πιο ορεινού νομού της Πελοποννήσου και κοντά στα χωριά Λεβίδι, Βυτίνα, Δημητσάνα, βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο του Μαίναλου. Βρίσκεται στη θέση «Οστρακίνα», σε ύψος 1600 μέτρων και διαθέτει 10 πίστες και 4 συρόμενους αναβατήρες. Στο χιονοδρομικό λειτουργεί κατάστημα ενοικιάσεως ειδών σκι, καινούργιο σαλέ, ενώ κοντά βρίσκεται και το ορειβατικό καταφύγιο.



Bonus Tips
- Το χιονοδρομικό του Μαινάλου είναι ιδανικό για εκμάθηση σκι και για παιχνίδια στο χιόνι ενώ εκεί θα βρείτε και ειδικό πάρκο για snowmobiles, καθώς και πίστα διαμορφωμένη για snowtubes.
- Οι ιθύνοντες του χιονοδρομικού έχουν τοποθετήσει και λεωφορείο το οποίο φροντίζει για την ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση του κοινού.



Στο Σπήλαιο Κάψια και το σπίτι του Κολοκοτρώνη
Ερχόμενοι από εθνική οδό, λίγο πριν την Κάψια θα δείτε διασταύρωση που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο της Μαντινείας. Σε απόσταση 1,8 χιλιόμετρα βόρεια του χωριού Κάψια βρίσκεται το ομώνυμο σπήλαιο, ανοικτό στο κοινό (ώρες λειτουργίας 9:30 πμ - 17:30 μμ). Από τη Βυτίνα ανηφορίζοντας για χιον. κέντρο θα δείτε δεξιά τον ασφάλτινο δρόμο που οδηγεί στο χωριό Αλωνίσταινα (11 χλμ.). Από εδώ συνεχίζετε για το Λιμποβίσι (12 χλμ.) γνωστό για το κτίσμα όπου σύμφωνα με την παράδοση γεννήθηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.