Το μουσείο του ...φραπέ!

4764 Επισκέψεις στο άρθρο

Στην Ελλάδα μπορείς να βρεις κάθε είδους μουσείο ακόμα και μουσείο του φραπέ. Φύγε λοιπόν τώρα για το μουσείο του απόλυτου ελληνικού ροφήματος.

 
Μουσείο φραπέ στη φετινή ΔΕΘ
Το σημείο που αναμένεται να έχει τον περισσότερο κόσμο στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν αναμένεται να είναι άλλο από το Μουσείο του Φραπέ, (δες πιο κάτω τον κυριότερο ανταγωνιστή του). Ανάμεσα στα χιλιάδες περίπτερα οι διοργανωτές αποφάσισαν φέτος να πρωτοτυπήσουν δημιουργώντας ένα σημείο για το απόλυτο ελληνικό ρόφημα που ο ...θρύλος λέει πως πρωτοδημιουργήθηκε στους χώρους της Δ.Ε.Θ. Μην το χάσεις!
 
Ένα beach bar στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Το αντίπαλο δέος για το μουσείο του φραπέ θα έχει άρωμα και ...άμμο Χαλκιδικής. Όποιος μετά τον καφέ θελήσει ένα κοκτέιλ πάνω στην άμμο δεν θα χρειαστεί να διανύσει παρά μόνο λίγα μέτρα απόστασης καθώς οι διοργανωτές της ΔΕΘ έφεραν και τη Χαλκιδική στην έκθεση. Ένα beach bar με αληθινή άμμο ετοιμάζεται και περιμένει όσους επέστρεψαν τις βάσεις τους αλλά νοσταλγούν ήδη τις παραλίες και τα πάρτι της Χαλκιδικής και όσους θα ήθελαν να πάρουν μία γεύση από τα «πόδια» της στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
 
Καφές σε περιστρεφόμενο πύργο με απίστευτη θέα
Ο πύργος του ΟΤΕ είναι ένα από τα πιο must σημεία της Θεσσαλονίκης. Η επίσκεψη ξεπερνά τον απλό καφέ (ή όποιο ρόφημα επιλέξεις) και γίνεται εμπειρία καθώς ενώ εσύ κάθεσαι ο χώρος στριφογυρνά και έχεις θέα 360 μοιρών προς όλη τη συμπρωτεύουσα. Ενώ όταν έκατσες τη θέση σου έβλεπες τον Θερμαϊκό και τον Λευκό Πύργο, μετά από λίγο μπροστά στα μάτια σου (και από την ίδια θέση που βρίσκεσαι θα βλέπεις τα Κάστρα, μετά τα Πανεπιστήμια και πάει λέγοντας.
 
Ο ομορφότερος παραλιακός πεζόδρομος της Ελλάδας
Ξεκίνα τη διαδρομή σου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Είτε με καλή παρέα, είτε με ακουστικά και μουσική, η πορεία που θα ακολουθήσεις θα σου μείνει αξέχαστη. Πέρνα δίπλα από τα σημαντικότερα σημεία της Θεσσαλονίκης κάνοντας μια απόλυτα χαλαρωτική βόλτα. Η στάση στον Λευκό Πύργο επιβεβλημένη, ενώ μπορείς να βγάλεις και τις selfie σου με φόντο την Πλατεία Αριστοτέλους, τα αγάλματα των Κ. Καραμανλή και Μεγάλου Αλεξάνδρου, το γλυπτό με τις περιβόητες ομπρέλες και άλλα αξιοθέατα που θα βρεις στον δρόμο σου. Φτάσε μέχρι το τέρμα της Νέας Παραλίας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και κατόπιν επίλεξε αν θα συνεχίσεις προς Καλαμαριά ή θα επιστρέψεις προς το κέντρο.