Το νησί που λάτρεψε η Σοφία Λόρεν

4271 Επισκέψεις στο άρθρο

Πήγαινε εκεί που αντί για αμάξια, υπάρχουν γαϊδούρια. Ανακάλυψε το νησί, που λάτρεψαν η Λόρεν και ο Κοέν και δες σκηνικά σαν είναι βγαλμένα από ταινία.

 
Η Ύδρα είναι ένα από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά και στην Αθήνα. Είναι ένα νησί που διακρίνεται από αρχοντιά, φινέτσα και φυσική ομορφιά.
 
Το νησί που λάτρεψαν η Σοφία Λόρεν και ο Κοέν, ο οποίος έγραψε εδώ τα καλύτερα τραγούδια του.
Στο όμορφο λιμάνι της Ύδρας  το 1957 γυρίστηκε η ταινία «Το παιδί και το δελφίνι» με τη Σοφία Λόρεν. Η ίδια μάλιστα σε συνέντευξη της στους «New York Times» είπε πως της έμεινε αξέχαστη και την «σημάδεψε» αυτό το νησί. Ακόμη, ο Λέοναρντ Κοέν τον Σεπτέμβριο του 1960 αγόρασε το σπίτι του στην Ύδρα και συνέθεσε πολλά από τα τραγούδια του εκεί. Μάλιστα, έπειτα από τον θάνατό του τον περασμένο Νοέμβριο, αποφασίστηκε ο δρόμος έξω από το σπίτι του να πάρει την ονομασία «οδός Λέοναρντ Κοέν».  

Στην Ύδρα ξεφεύγεις από την βαβούρα του αυτοκινήτου και παίρνεις το γαϊδούρι για τις βόλτες σου.
Εδώ δεν υπάρχει κίνηση και δεν υπάρχουν αμάξια. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως ξεφεύγουμε για λίγο από την φασαρία των μεγαλουπόλεων και χαλαρώνουμε με τα πιο αγαπητά μεταφορικά μέσα, τα γαϊδουράκια! Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά για μερικές μέρες  είναι ίσως η ιδανικότερη απόδραση.

 Στο «Κανόνι» θα απολαύσεις το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του νησιού.
Το «Κανόνι»  είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μέρη της Ύδρας. Συγκεκριμένα, σε αυτό  το σημείο στέκουν παροπλισμένα κανόνια και απλώνεται η υπέροχη θέα στο Σαρωνικό. Εδώ θα  βιώσεις την πιο ρομαντική στιγμή στο νησί. Κάτι αξιοσημείωτο ακόμη είναι ότι ακόμη και όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες το ηλιοβασίλεμα εδώ γίνεται ακόμη πιο μαγικό. Το φως περιπλέκεται ανάμεσα στα σύννεφα δίνοντας στο τοπίο μία άλλη διάσταση.

Οι βόλτες στα καπετανόσπιτα και καλντερίμια μοιάζουν σαν να είναι βγαλμένες από κινηματογραφικό σκηνικό.
Πρόκειται για ένα  από τα πιο καλαίσθητα και πολύχρωμα οικιστικά σύνολα στην Ελλάδα. Τα αρχοντικά των καπεταναίων, οι αμέτρητες εκκλησίες, τα εντυπωσιακά πέτρινα δημόσια κτίρια αλλά και τα νοικοκυρεμένα λαϊκά σπίτια με τα χρωματιστά παράθυρα, αγκαλιάζουν τους βράχους και φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. 
Στα νησιώτικα δρομάκια ιδιαίτερα γοητευτικό είναι το πρώτο φαρμακείο του Ραφαλιά (1890), τα καπετανόσπιτια των οικογενειών Μιαούλη, Βουδούρη, Κριεζή, Βούλγαρη. Γραφικές γωνιές, περίτεχνα στολισμένες εκκλησίες, ανθισμένοι κήποι γοητεύουν τον κάθε επισκέπτη. Ο οικισμός μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό, καθώς όλα είναι ιδιαίτερα προσεγμένα και όμορφα.
 
 
 
 

Tags: ΥΔΡΑ