Το πιο διάσημο ελληνικό τρένο

20031 Επισκέψεις στο άρθρο

Πολλά τρένα του ΟΣΕ κάνουν καθημερινά τη διαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκη και αντίστροφα! Όμως το πιο διάσημο ελληνικό τρένο είναι άλλο κι είναι πραγματικά μοναδικό!

 

Εκδρομή με τον Οδοντωτό το πιο χαρακτηριστικό ελληνικό τρένο
Ανέβα στο πιο όμορφο τρένο της Ελλάδας και κάνε τη μαγευτική διαδρομή από το Διακοφτό μέχρι τα Καλάβρυτα. Διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού και θα σου προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Κράτα ανοιχτή τη φωτογραφική σου μηχανή και αποτύπωσε την απίστευτη θέα προς τον Κορινθιακό κόλπο και το χωριό του Ζαχλωρού.

Οι Μνήμες του 1821 και η Αγία Λαύρα
Μόλις 4 χιλ. από το κέντρο των Καλαβρύτων έχει «γραφτεί» ενα από τα σημαντικότερα κομμάτια της Ελληνικής ιστορίας. Στο δεσπόζοντα λόφο βόρεια της Μονής της Αγίας Λαύρας υψώνεται το λαμπρότερο μνημείο του Έθνους. Η σύνθεση αποτελείται από τρεις ανδριάντες που σε συνδυασμό με τον καθαρό αέρα και την απέραντη θέα που προσφέρει το σημείο, προκαλεί δέος στου επισκέπτες. Σε 1 χιλ. Θα συναντήσετε και την ιστορική Μονή Αγίας Λαύρας, τόπο πανελλήνιου προσκυνήματος όπου ακόμα φυλάσσεται το λάβαρο.

Για Καγιάκ και Ράφτινγκ στον Λάδωνα
Ο Λάδωνας είναι ποταμός της Πελοποννήσου και παραπόταμος του Αλφειού και αν και θεωρείται από τους πιο δύσκολους στην Ελλάδα, χάρη στους έμπειρους εκπαιδευτές του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Δάφνης προσφέρεται και για αρχάριους. Εξάλλου,στη μάχη με τα ρεύματα των ποταμών ρίχνονται ολοένα και περισσότεροι φίλοι των εναλλακτικών μορφών αθλητισμού,πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται η άθληση με την σπάνια και άγρια ομορφιά ενός τέτοιου τοπίου.

Αλεξίπτωτο στον ουρανό της Αχαΐας
Το αλεξίπτωτο πλαγίας τα τελευταία χρόνια προσελκύει όλο και περισσότερους λάτρεις των extreme sports και δικαιολογημένα, καθώς προσφέρει μοναδικές εικόνες από τα βορειότερα σημεία ενός βουνού αλλά και την αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας. Έτσι αν θελήσετε να απολαύσετε το αλεξίπτωτο πλαγιάς μη διστάσετε να επισκεφτείτε το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής από όπου και πραγματοποιούνται οι απογειώσεις που έχουν ως προβλεπόμενη κατεύθυνση είτε την κοιλάδα των Λουσών και το Ηρώο, είτε τα Καλάβρυτα. Για πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές μπορείτε να απευθυνθείτε στην Λέσχη Αλεξιπτωτιστών Πάτρας.