Το Μέγαρο Γκολφινόπουλου: Φωτογραφίες: thebest.gr

Το Μέγαρο Γκολφινόπουλου: Φωτογραφίες: thebest.gr

Το πιο όμορφο σπίτι της Πάτρας

Διαβάστηκε από 2391 αναγνώστες

Στην Πάτρα θα βρείτε πολλά αρχιτεκτονικά διαμάντια! Ένα όμως ξεχωρίζει και κρύβει πίσω του σημαντική ιστορία!

 
Ένα μέγαρο που ξεχωρίζει από όλα στην Πάτρα. Ο λόγος για το πανέμορφο Μέγαρο του Κων/νου Γκολφινόπουλου που ξεχωρίζει στην πρωτεύουσα της Αχαΐας και είναι ίσως το πιο ωραίο σπίτι της πόλης. 

Θα το βρείτε στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, ένα από τα ομορφότερα σημεία της Πάτρας. Από το 1990 όταν και απεβίωσε ο πρώην δήμαρχος Πάτρας, Κωνσταντίνος Γκολφινόπουλος, το κτίριο πέρασε στην κατοχή του ανιψιού του. 

Όπως αναφέρει το thebest.gr, η σημερινή όψη του Μεγάρου Γκολφινόπουλου οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στην ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε το 2008.

Αν λοιπόν ο δρόμος σας βγάλει προς την Πάτρα μην αμελήσετε να περάσετε από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων και το Μέγαρο Γκολφινόπουλου!

 

που να μεινετε - ΠΑΤΡΑ - ΑΙΓΙΟ - ΖΑΡΟΥΧΛΑ

  • Εκεί που ζεις και βλέπεις τη μαγεία!

    Μόνο λίγες ώρες από την πόλη, στην καρδιά του Χελμού και της Ζαρούχλας και σε κοντινή απόσταση από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, οι Νύμφες είναι κτήμα, πολυχώρος αναψυχής για μεγάλους και παιδιά, ένας επίγειος παράδεισος ειδικά σχεδιασμένος μέσα στη φύση για να τον λατρέψουν τα παιδιά σας και εσείς.
     2696033383 Περισσότερα
  • Από άλλη εποχή

    Ο «Πύργος της Ζαρούχλας» ένα ιστορικό διατηρητέο πυργόσπιτο στην Ζαρούχλα, που έχει αναπαλαιωθεί από τους ιδιοκτήτες του με πολλή αγάπη και φροντίδα, σας περιμένει για να κάνει τις διακοπές σας... βγαλμένες από άλλη εποχή!
     2696033934, 2106439488, 6972092005 Περισσότερα