Οι Beatles στην Ελλάδα Πηγή: wogew.blogspot.gr

Σκιάθος: Τα Λαλάρια θα σε κάνουν να ...λαλήσεις

76557 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Σκιάθος έχει καταφέρει να κλέψει τις καρδιές ακόμα και των Beatles. Η επίσκεψη των θρυλικών «σκαθαριών» στο νησί των Σποράδων τους έμεινε αξέχαστη και οι πανέμορφες παραλίες τους τρέλαναν.

 
Η παραλία της Λαλάριας είναι ένα θαύμα της φύσης κι αυτά που θα δεις εκεί θα σε κάνουν να λαλήσεις
Εκδρομή στην πιο ξακουστή παραλία της Σκιάθου τη Λαλάρια. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με καραβάκι  που μπορείς να πάρεις από το λιμάνι του νησιού. Δες την απίστευτη τρύπια πέτρα που σχηματίζει μία τεράστια αψίδα. Περπάτησε στα κατάλευκα στρογγυλά βότσαλα, λαλάρια, που έδωσαν το όνομά τους στην παραλία και βούτα στα καταγάλανα νερά της.

Πήγαινε στο νησάκι του Τσουγκριά και δες τι ήθελαν να αγοράσουν οι Beatles
Ο Τζον Λένον και η παρέα του όταν επισκέφτηκαν την Σκιάθο έπαθαν πλάκα με το νησί αλλά ειδικά με το νησάκι του Τσουγκριά που κρύβει δύο πανέμορφες παραλίες. Τα «Σκαθάρια» ζήτησαν μάλιστα να αγοράσουν τουλάχιστον μία έκταση του νησιού. Πάρε ένα εκδρομικό σκάφος από το λιμάνι της Σκιάθου και πήγαινε στο νησάκι κάνοντας βουτιές σε μία παρθένα φύση με εξαιρετικές παραλίες.

Νοίκιασε βάρκα, γίνε καπετάνιος και ανακάλυψε την ανεξερεύνητη Σκιάθο
Νοίκιασε βαρκάκι με εξωλέμβια από το λιμάνι και ταξίδεψε στα γειτονικά ακατοίκητα νησάκια γύρω από τη Σκιάθο. Ο Αρκός, ο Μαραγκός, η Τρυπητή και το Ασπρονήσι σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις και να απολαύσεις μια περιπέτεια που θα σου μείνει αξέχαστη.

Μπούρτζι δεν έχει μόνο το Ναύπλιο: Ανακάλυψε το Σκιαθίτικο και πιες τον καφέ σου στο ωραιότερο σημείο του νησιού
Πήγαινε πίσω από τον νότιο λιμενοβραχίονα και δες το βενετσιάνικο οχυρό που ονομάστηκε «Μπούρτζι». Δες τις ερειπωμένες πολεμίστρες μέσα από αυτές οι Σκιαθίτες απώθησαν τους Τούρκους. Ακολούθως κάτσε στις καφετέριες που βρίσκονται εκεί απόλαυσε τον καφέ σου και ατένισε το πέλαγο και το λιμάνι με τα παραδοσιακά καΐκια.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ