Μονεμβασιά

Πήλιο

Ορεινή Αρκαδία

Τρίκαλα Κορινθίας- www.trikala-korinthias.gr

Το top 4 του φθινοπώρου για διακοπές

10888 Επισκέψεις στο άρθρο

Οργάνωσε εκδρομές στους ιδανικότερους φθινοπωρινούς προορισμούς. Βρες τα μέρη, που θα περάσεις τις ωραιότερες ημέρες.

 
Διανύουμε, ήδη, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και ενώ το σκηνικό του καιρού σταδιακά αλλάζει εξερευνούμε τις επιλογές μας για κοντινές αποδράσεις. Έτσι, παρακάτω μπορείς να βρεις προτάσεις για μία εύκολη και άνετη απόδραση.

Η Μονεμβασιά είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς  «πλημμυρισμέμη» από μεγαλοπρέπεια.
Αναμφισβήτητα, ο οικισμός της Μονεμβασιάς αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς και κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Συγκεκριμένα, η  παλιά πόλη της Μονεμβασιάς είναι ένας ζωντανός μεσαιωνικός οικισμός, που έχει διατηρηθεί με άριστο τρόπο. Είναι αξιοσημείωτο, ότι αποτελεί μνημείο με παγκόσμια φήμη και θεωρείται απαραίτητη εκδρομή για τον κάθε επισκέπτη της Πελοποννήσου. Αξίζει να και σε δύο διπλανά νησάκια. Ιδιαίτερα γρήγορη είναι η πρόσβαση στην Ελαφόνησο χάρη στα συχνά δρομολόγια που συνδέουν την παραλία Πούντα σε 15 λεπτά με το νησί. Η Ελαφόνησος είναι ιδιαίτερα γνωστή και για την παραλία του  Σίμου, μια μικρή όμορφη παραλία.

Στα Τρίκαλα Κορινθίας θα βρεθείς κοντά στην φύση και θα χαλαρώσεις, ενώ βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα.
Μόλις μιάμιση ώρα αρκεί για να αλλάξεις παραστάσεις και να έρθεις κοντά με την φύση. Τρίκαλα Κορινθίας, λοιπόν και μπορείς να αφήσεις  το αυτοκίνητο σου  στα Κάτω Τρίκαλα και  να ξεκινήσεις την βόλτα  σου από τον παλαιότερο οικισµό. Η πλατεία που είναι φτιαγμένη από πέτρα, η εκκλησία του Αγίου Δηµητρίου, τα  παραδοσιακά ταβερνάκια δημιουργούν το φόντο, στο οποίο θα περπατήσεις . Έπειτα, μπορείς να πας  στα  «Μεσαία» , που  φημίζονται για τα δεκάδες ταβερνάκια  και τα παραδοσιακά μαγαζιά.


Στο Πήλιο θα δοκιμάσεις τα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και θα μπορέσεις να συνδυάσεις και βουνό και θάλασσα.
Το Πήλιο που δεν χάνει την αίγλη του όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τα διάσημα βαζάκια με γλυκά κουταλιού, πράσινα, κίτρινα, κόκκινα και λες δίνουν στην επίσκεψη σου μία πιο γλυκιά γεύση. Το Πήλιο με την Μακρυνίτσα και την Πορταριά διαθέτουν δεκάδες καταλύματα για τους επισκέπτες, ωστόσο πέρα από ψηλά το Πήλιο είναι εξίσου ωραίο και χαμηλά διαθέτοντας μία εξαιρετικά καθαρή θάλασσα και όσο ο καιρός το επιτρέπει θα μπορέσεις να κάνεις από τις ωραιότερες βουτιές.

Στην Ορεινή Αρκαδία θα βρεις τον ορισμό της ελληνικής γραφικής γης και θα απολαύσεις παραδοσιακά  φαγητά.
 Με μία απόσταση λιγότερη των δύο ωρών από την Αθήνα θα μπορέσεις να δεις ένα μεγάλο δείγμα γραφικής Ελλάδας. Η βόλτα στον κεντρικό δρόµο της Βυτίνας µε τα παραδοσιακά µαγαζάκια είναι χαρακτηριστικός. Εδώ, θα μπορέσεις να πιεις καφέ στην πλατεία, θαυμάζοντας το αγνό ελληνικό τοπίο. Ο ποταμός Λούσιος, οι Αρχαίοι ναοί και μοναστάρια συνθέτουν εδώ το τοπίο. Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Καρύταινα είναι μερικά παραδείγματα. Ακόμη, εδώ θα κάνεις ραφτινγκ, πεζοπορία, παραδοσιακά προϊόντα και νόστιμες τοπικές συνταγές, ένα μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Υδροκίνησης.