Top 100 Summer Tips

3904 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι διακοπές πλησιάζουν και πλησιάζει η στιγμή που θα πρέπει να καταστρώσουμε τα σχέδιά μας και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε τις λίγες πολύτιμες μέρες μακριά από την καθημερινότητά μας.

Destination & Fun Tips

Τα 10 πιο δροσιστικά cocktails  του καλοκαιριού!

1. Μαργαρίτα. Οι γυναίκες το λατρεύουν και βρίσκουν πάντα την κατάλληλη η στιγμή για μια Μαργαρίτα με τεκίλα, cointreau ή λικέρ triple sec, φρέσκο χυμό λεμονιού ή lime, ζάχαρη και παγάκια. 
2. Mojito. Δημιουργήθηκε τον 16ο αιώνα με την ονομασία «Draque» και εισήχθη στην Κούβα από τον Richard Drake. Η αρχική συνταγή περιείχε aguardiente (μια πρώιμη μορφή ρούμι), ζάχαρη, δυόσμο και λάιμ. Τελικά, ο Don Facundo Bacardi Masso ενίσχυσε τη συνταγή με Bacardi και το mojito γεννήθηκε.
3. Manhattan. Το Manhattan (ουίσκι, βερμούτ και bitters) δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στο Manhattan Club στη Νέα Υόρκη για ένα συμπόσιο όπου η μητέρα του Ουίνστον Τσώρτσιλ θα τιμούσε τον τότε υποψήφιο πρόεδρο, Samuel J. Tilden. 
4. Cuba Libre. Απλό και δροσερό το Cuba libre θυμίζει θάλασσα, καλοκαίρι και φυσικά Κούβα. Η αυθεντική συνταγή για την «Ελεύθερη Κούβα» θέλει άσπρο ρούμι, cola, λίγες σταγόνες λεμονιού και φυσικά πολλά παγάκια. 
5. Long Island Iced Tea. Το Long Island Iced Tea είναι πλούσιο σε αλκοόλ, σκοτώνει κάθε ίχνος βιταμίνης C της πορτοκαλάδας που περιέχει και το κανονικό του όνομα, όταν δεν κυκλοφορεί με τον αθώο τίτλο-καμουφλάζ «Long Island Iced Tea», είναι τα «5 ¶σπρα». Συμπυκνώνει μέσα σε ένα ποτήρι το αντίθετο της παραίνεσης «μην τα μπλέκεις», με την οποία όλοι μεγαλώσαμε και ενδείκνυται για τις ημέρες που το πορτοφόλι σας είναι άδειο. Δεν θα χρειαστείτε δεύτερο. 6.Cosmopolitan. H Sarah Jessica Parker το τίμησε δεόντως στην τηλεοπτική σειρά Sex and the City και κατάφερε να το κάνει ευρέως γνωστό και να το καθιερώσει. Το κοσμοπολίτικο Cosmo απαιτεί vodka, χυμό lime, cranberry και cointreau ή λικέρ triple sec.   
7.Sex on the beach. Το cocktail-ανήθικη πρόταση είναι από τα πλέον κλασικά cocktail του καλοκαιριού. Σε ένα ποτήρι με πάγο βάζετε vodka, χυμό πορτοκάλι, χυμό cranberry και Peach Schnapps και ανακατεύετε καλά. 
8. Caipirinha. Το εθνικό ποτό της Βραζιλίας! Το Cocktail Caipirinha έχει ως βασικό συστατικό την Cachaça και ξεκίνησε ως το αγαπημένο ποτό των αγροτών για να καθιερωθεί ευρέως στη συνέχεια. Το φτιάχνουμε με Cachaça, lime, θρυμματισμένο πάγο και ζάχαρη. 
9.Daquiri. Μια ιδέα των πεζοναυτών του αμερικανοϊσπανικού πολέμου και αργότερα με διάφορες προσθήκες από την Κούβα, χρωστά το όνομά του από το ομώνυμο χωριό της χώρας. Το Daiquiri θεωρείται από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή cocktails. Το κλασικό Daiquiri φτιάχνεται από λευκό ρούμι, χυμό lime, ζάχαρη και θρυμματισμένο πάγο. 
10. The mai tai. `Aλλο ένα τροπικό και φρουτένιο κοκτέιλ με περίεργη ιστορία, που αντίθετα με ό,τι υποδηλώνει το όνομά του, κατάγεται από την Αμερική. Το δημιούργησε στο εστιατόριό του στην Καλιφόρνια ο Βίκτορ Μπεργκερόν, γνωστός και ως «Trader Vic», και περιλαμβάνει λευκό και κίτρινο ρούμι, χυμό ανανά, πορτοκάλι και λάιμ.
  
 
Τοp 10 παραλίες της Ελλάδας
1. Ζάκυνθος - Το μυθικό Ναυάγιο. Είναι ο θρύλος του ναυάγιου του «Παναγιώτης» που μετέφερε παράνομα τσιγάρα από την Τουρκία και το 1982 τσακίστηκε στα βορειοδυτικά βράχια του νησιού. Από τότε ο Αϊ Γιώργης, η παραλία δηλαδή όπου προσάραξε, έγινε διάσημη.
2. Κεφαλλονιά - Μύρτος, άγρια φυσική ομορφιά. Ποζάρει σαν μια από τις ομορφότερες και πιο διάσημες παραλίες του νησιού, πασίγνωστη για το γοητευτικό τοπίο και τα γαλάζια νερά του. Πηγαίνοντας οδικώς από Αργοστόλι για Φισκάρδο τον βλέπεις να ποζάρει από ψηλά στο γύρισμα του βουνού.
3. Κύθηρα – Καλαδί, Παραλία κρύσταλλο. Θεωρείται μια από τις καλύτερες παραλίες του Ιονίου και όχι άδικα. Η χρυσή άμμος που σμίγει αρμονικά με τα κοφτερά βράχια, δημιουργούν ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία.
4. Λευκάδα – Εγκρεμνοί, Κόβει την ανάσα. Μόλις βορειότερα από την εξίσου διάσημη παραλία της Λευκάδας, το Πόρτο Κατσίκι, βρίσκονται οι Εγκρεμνοί, μια παραλία που κόβει την ανάσα.
5. Μεσσηνία - Η διάσημη Βοϊδοκοιλιά. Από το Πετροχώρι (πάνω στο δρόμο για Χώρα Τριφυλίας), θα προσεγγίσετε την ανοικτή παραλία του Ρωμανού. Λίγο πιο νότια θα βρείτε την πολυφωτογραφημένη παραλία Βοϊδοκοιλιά με το χαρακτηριστικό ημικυκλικό σχήμα, τους αμμόλοφους και τα τροπικά νερά.
6. Μήλος - Σαρακήνικο, ένα φυσικό θαύμα. Ξεκινώντας από το λιμάνι της Μήλου φτάνουμε στο Σαρακήνικο με τα ολόλευκα βράχια και το εντυπωσιακό τοπίο που πραγματικά θυμίζει εξωτικό νησί.
7. Νάξος-Αγιος Προκόπιος: Παραλία με... διακρίσεις! Είναι η παραλία της Νάξου με τις περισσότερες ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις και όχι άδικα. Ο Αγιος Προκόπιος είναι μια παραλία που διαθέτει τέλεια οργάνωση για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν στις ξαπλώστρες κάτω από την ομπρέλα, αλλά και ένα μικρότερο, πιο απόμερο τμήμα στη δυτική πλευρά για εκείνους που προτιμούν να κολυμπήσουν πιο ανέμελα και χωρίς αδιάκριτα βλέμματα.
8. Σαντορίνη - Κόκκινη Παραλία,όνειρο. Η Σαντορίνη διαθέτει καλές παραλίες όπως την αμμουδιά Καμάρι στην ανατολική πλευρά του νησιού, την περίφημη Περίσσα με την ψιλή μαύρη άμμο, το πολυσύχναστο ακρογιάλι του Μονόλιθου κοντά στο αεροδρόμιο, την Κολούμπος, τη Βλυχάδα και πολλές ακόμη... Ωστόσο κορυφαία θεωρείται η Κόκκινη παραλία.
9. Σκιάθος - Κουκουναριές: Ανακαλύψτε τα χρώματα της φύσης. Στο δυτικότερο άκρο της Σκιάθου, αντιδιαμετρικά από το λιμάνι του νησιού, θα συναντήσετε ένα από τα πιο φημισμένα τοπία της Μεσογείου. Οι Κουκουναριές με τη λευκή αμμουδιά, τα φουντωτά πεύκα και την άρτια οργάνωση θα σας μείνουν αξέχαστες.
10. Χανιά – Ελαφονήσι: Παράδεισος επί γης. Ένα μικρό νησάκι στα δυτικά της Κρήτης που, με μια μακρινή ματιά, δεν σου γεμίζει το μάτι αποτελεί για πολλούς τον επίγειο παράδεισο!
 

Τοp 10 Κοσμοπολίτικες Περιοχές
Νησιά με κόσμο, έντονο night life, γκάμα επιλογών για φαγητό και καφέ..αλλά χωρίς  να χάνουν τίποτα από την αίγλη του καλοκαιριού όπως την έχουμε στο μυαλό μας!
1. Μύκονος, Κυκλάδες
2. Πάρος, Κυκλάδες
3. Νάξος, Κυκλάδες
4.Σαντορίνη,Κυκλάδες
5. Χανιά,Κρήτη
6. Χαλκιδική
7.Ρόδος, Δωδεκάνησα
8. Σπέτσες, Αργοσαρωνικός
9. Λευκάδα,Επτάνησα
10.Ζάκυνθος,Επτάνησα
 
 

10 Τοp προορισμοί «ειδικοί» για χαλάρωση
1. Αστυπάλαια,Δωδεκάνησα
2. Κίμωλος,Κυκλάδες
3. Παξοί,Επτάνησα
4. Ικαρία,Βόρειο Αιγαίο
5. Αμοργός,Κυκλάδες
6. Ιθάκη,Επτάνησα
7. Σέριφος,Κυκλάδες
8.Πάτμος,Δωδεκάνησα
9. Αλόννησος,Σποράδες
10. Κουφονήσια,Κυκλάδες
 
Τop 10 Tips για διακοπές…Detox (αποτοξίνωση)
1. Επιλέξτε τι πραγματικά σας ξεκουράζει και σας αρέσει να κάνετε στις διακοπές σας. Το πρόγραμμα μπάνιο, φαγητό, διασκέδαση ύπνος μπορεί να ακούγεται ιδανικό και όντως για τους περισσότερους να είναι έτσι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να διασκεδάζουν με τον ίδιο τρόπο.
2.Θυμηθείτε τι σας άρεσε και τι σας κούρασε κατά τις προηγούμενες διακοπές σας. Μην θεωρείτε αυτονόητο ότι οι άσχημες αναμνήσεις είναι στο μυαλό σας, καθώς αυτό έχει την τάση να συγκρατεί μόνο τις ευχάριστες στιγμές.
3.Οργανώστε τις εργασιακές ενέργειες που θα απαιτηθούν από εσάς, όσο θα λείπετε. Μια έγκαιρη καταγραφή και οργάνωση αυτών που πρέπει να κάνετε θα σας γλιτώσει από δυσάρεστα τηλέφωνα και νεύρα... δίπλα στο κύμα.
4.Αφού αποφασίσετε τι είδους διακοπές θέλετε, κάντε τον αντίστοιχο προγραμματισμό. Αν επί παραδείγματι επιθυμείτε οργανωμένες διακοπές κλείστε έγκαιρα ξενοδοχείο, πιθανόν και κάποιες οργανωμένες εκδρομές στα πέριξ.
5.Προτιμήστε τη συνεχόμενη άδεια. Οι ψυχολόγοι λένε πως δύο εβδομάδες συνεχούς άδειας είναι προτιμότερες από τέσσερις εβδομάδες "σπασμένης". Αλλωστε μαζί με τις μετακινήσεις στην κάθε εβδομάδα διακοπών θα σας μείνουν καθαρές τέσσερις ημέρες.
6. Κοιμηθείτε άφθονα! Στις διακοπές οι ώρες του ύπνου δεν είναι χαμένες, είναι κερδισμένες. `Aλλωστε, μάλλον χρωστάτε στον εαυτό σας αρκετό ύπνο από όλο το χρόνο. Στις διακοπές είναι η ευκαιρία. Ιατρικές έρευνες έχουν ούτως ή άλλως δείξει ότι ικανότητα συσσώρευσης έχουν τόσο η κούραση, όσο και ο ύπνος. Αργήστε να σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί και το μεσημέρι ξεκλέψτε καμιά ωρίτσα και… επισκεφθείτε τον Μορφέα.
7. Γίνετε πιο κοινωνικοί. Είναι αλήθεια πως όσο μεγαλώνει κανείς τόσο πιο "στριμμένος" γίνεται και τόσο πιο απρόθυμος να ξεκινήσει νέες συναναστροφές. "Εδώ δεν έχουμε χρόνο να δούμε τους φίλους που έχουμε, θα πάμε για καινούργιους;", λέμε συχνά. Οι διακοπές δεν είναι έτσι. Αν ξεπεράσετε τη μουρμούρα αυτή, θα διαπιστώσετε ότι και πολλά πράγματα έχετε να πείτε και ότι είστε σαφώς πιο "ανοικτοί" σε νέες γνωριμίες.
8. Επιδοθείτε στο κολύμπι. Έρευνες έχουν δείξει πως η άμεση επαφή με το νερό κατά την διάρκεια του καλοκαιριού μας ηρεμεί και μας αποτοξινώνει από το άγχος.
9. Μην ασχολείστε συνέχεια με το κινητό σας. Οι διακοπές είναι όχι μόνο για να ξεκουραζόμαστε σωματικά αλλά και ψυχικά. Αφού θα έχετε επιλέξει την κατάλληλη παρέα για να περάσετε στιγμές μαζί, οι επαφές με το κινητό σας σας συμβουλεύουμε να μειωθούν.
10. Θέστε ένα γενικό στόχο για τις διακοπές σας. Το να σχεδιάσετε τις διακοπές μαζί με άλλους ανθρώπους μπορεί πολλές φορές να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση, καθώς τα θέλω του καθενός είναι διαφορετικά. Θέστε τους στόχους εξ αρχής για να αποφύγετε τις στιγμές αμηχανίας όταν καταλάβετε πως οι προσδοκίες είναι εντελώς διαφορετικές από των υπολοίπων.
 


Economy Tips
 Τips για οικονομικότερες διακοπές
1. Ρύθμισε την άδεια εκτός high season.Δεν είναι ανάγκη να φτάσει… Οκτώβρης για να πας διακοπές, αλλά ο Δεκαπενταύγουστος σίγουρα δεν είναι περίοδος ικανή να κρατήσει χαμηλά το κόστος των διακοπών. Συνεννοήσου με την παρέα ή το ταίρι σου και κανονίστε όλοι την άδειά σας προς τα τέλη Ιουνίου και τις αρχές Ιουλίου ή το τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Το κόστος διαμονής και εισιτηρίων μπορεί να είναι μέχρι και 30% χαμηλότερο.
 2. Επίλεξε ξενοδοχείο λίγο έξω από το κέντρο.Για ένα ξενοδοχείο θεωρείται πλεονέκτημα το να βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά του προορισμού (είτε αυτό είναι νησί είτε ηπειρωτικός παραθαλάσσιος προορισμός) και για αυτό ακριβώς «τσιμπάει» τις τιμές του. Προτίμησε ένα ξενοδοχείο στα περίχωρα και θα δεις ότι η διαφορά στις τιμές μπορεί να υπερκαλύψει τα έξοδα των μετακινήσεων.
3. Ασε το αυτοκίνητο στο σπίτι.Όλοι θέλουμε την άνεση και την ευκολία μας στις διακοπές, αν είναι όμως να την πληρώσουμε… χρυσή, ας την αφήσουμε καλύτερα στο σπίτι. Απαλλάξου από τα ναύλα του αυτοκινήτου για το καράβι, νοικιάζοντας ένα μικρό αυτοκίνητο μόλις φτάσετε στον τόπο των διακοπών. Αν, δε, ο προορισμός είναι ηπειρωτικός, σκεφτείτε την προοπτική του τρένου ή του ΚΤΕΛ για να φτάσεις ως εκεί και την ενοικίαση αυτοκινήτου μόνο για τις βόλτες σου στην περιοχή.
4. Ξεδίπλωσε τα… μαγειρικά σου ταλέντα.Το «παραμύθι» της έλλειψης χρόνου για μαγείρεμα χάνει το νόημά του στις διακοπές. Βρες ένα δωμάτιο με κουζίνα και μαγείρεψεε ένα εύκολο και χορταστικό φαγητό που θα σε κρατήσει γεμάτο όλη την ημέρα. Σε συνδυασμό με το πρωινό, θα είναι ό,τι πρέπει για να μη χρειαστεί να ξοδέψεις χρήματα σε διάφορα snacks και street food.
5. Καφές και ποτό όπου θες εσύ.Πόσες φορές σεργιανίζεις στα σοκάκια ή πλάι στην όμορφη παραλία ενός νησιού και σκέφτεσαι τι ωραία που θα ήταν να έχεις ένα καφέ ή ένα ποτό και να απολαύσεις εκεί μερικές στιγμές μπροστά στις τόσο όμορφες εικόνες; Και γιατί δεν το κάνεις;Γιατί δεν έχεις προετοιμαστεί; Ξεκινώντας για την απογευματινή σου βόλτα, φτιάξε ένα καφέ ή ένα στο και απόλαυσέ το ακριβώς στο σημείο που σου κάνει κέφι. Οι συνταγές υπάρχουν παντού στο ίντερνετ. Κι αν δεν πετύχει με την πρώτη, η δεύτερη προσπάθεια θα αξίζει τον κόπο!
6. Το smartphone δεν είναι μόνο για… selfie!Αφού το ίντερνετ είναι ο καλύτερός μας φίλος, γιατί να μην το αξιοποιήσουμε και λίγο πιο «συνετά»; Χρησιμοποιήστε τα σας ή το του ξενοδοχείου για να βρείτε τα ωραιότερα ή πιο οικονομικά μπαρ και εστιατόρια, τις παραλίες χωρίς είσοδο ή κόστος στις ξαπλώστρες αλλά και τους πιο πρακτικούς τρόπους μετακίνησης.
7. Εκμεταλλεύσου τις προσφορές των ακτοπλοϊκών.Εκπτωτικά κουπόνια, δώρα και από τις διάφορες συναλλαγές σου μπορούν να σου χαρίσουν άλλη μια μέρα στις διακοπές ή να σου μειώσουν σημαντικά το κόστος τους. Οι διάφορες ακτοπλοϊκές εταιρείες κάνουν συχνά-πυκνά προσφορές μέσω τρίτων στα εισιτήρια, ενώ έχουν εντάξει και σημαντικές εκπτώσεις στην τιμολογιακή τους πολιτική για φοιτητές, πολύτεκνους και ανέργους.
8. Ακολούθησε τον κανόνα της χωριάτικης. Όση οικονομία κι αν θέλεις να κάνεις, στις διακοπές «τραβιέται» λιγάκι η υπερβολή. Και ειδικά για τους Έλληνες που καθόμαστε σε ένα τραπέζι 4 άτομα και παραγγέλνουμε για… δέκα, η υπερβολή είναι η δεύτερη φύση μας. Όταν λοιπόν αποφασίσεις να το ρίξεις έξω, φρόντισε να διαλέξεις μια ταβέρνα που δεν θα σε… γδάρει. Πώς θα το καταλάβεις; Από τον απλό, εμπειρικό τρόπο της χωριάτικης. Αν η τιμή της είναι κάτω από 5¤, θα φας οικονομικά, αν είναι πάνω από 5¤, αντίστοιχης ακρίβειας θα είναι και τα υπόλοιπα πιάτα του μενού.
9. Μάθε για τις τοπικές γιορτές.Μουσική, χορός, ένα ωραίο μίγμα ντόπιων και ξένων, ξενύχτια στη θάλασσα και, σε πολλές περιπτώσεις, κεράσματα από τους ντόπιους, από κρασάκι και ρακή μέχρι παραδοσιακά μεζεδάκια, αποτελούν τα συστατικά μιας γεμάτης νησιωτικής και καθόλα δωρεάν νύχτας σε τοπικά πανηγύρια και γιορτές.
10. Απόβαλε την τακτική της «τελευταίας στιγμής».Αν δεν έχεις ακόμη επιλέξει προορισμό, πρέπει να βιαστείς. Αν περιμένεις μέχρι την τελευταία στιγμή, το πιθανότερο είναι να βρεις δωμάτια πανάκριβα, τα οποία δεν άντεχε η τσέπη κανενός άλλου. Κάνε μια εκτενή αναζήτηση στο διαδίκτυο και βρες την καλύτερη επιλογή σε προορισμό και ξενοδοχείο, σύμφωνα με τις προτιμήσεις και το budget σου.
 

Service Tips
10 συμβουλές για την συντήρηση του αμαξιού πριν το ταξίδι.
1. Αν έχουν πλησιάσει τα χιλιόμετρα του σέρβις ή θα τα καλύψουμε στις διακοπές, τότε φροντίζουμε να έχουμε κάνει σέρβις στο αυτοκίνητο πριν φύγουμε.
2. Στην περίπτωση που δεν απαιτείται η επίσκεψη στο συνεργείο, κάνουμε εμείς κάποιους βασικούς ελέγχους. Ελέγχουμε την κατάσταση και την πίεση των ελαστικών. Ελέγχουμε πως όλα τα φώτα του αυτοκινήτου δουλεύουν αλλά και το ύψος των φώτων ειδικά αν φορτώσουμε πολύ το αυτοκίνητο. Ελέγχουμε τη στάθμη των λαδιών, του ψυκτικού υγρού και του πλυστικού για το παρμπρίζ.
3. Μην φορτώσετε υπερβολικά το αυτοκίνητό σας. Να μην επηρεάζεται η ορατότητα και να μην εξέχουν αντικείμενα. Ό,τι βάζουμε από πάνω πρέπει να είναι πολύ καλά στερεωμένο.
4. Αν ακούμε παράξενους ήχους πχ. ανάρτηση ή φρένα, αν έχει ανάψει ένδειξη του κινητήρα, αν τραβάει αριστερά ή δεξιά, πάμε πρώτα συνεργείο.
5. Ελέγξτε πως έχετε όλα τα απαραίτητα χαρτιά, πως δεν έχει λήξει η ασφάλεια, πως δεν έχει λήξει το ΚΤΕΟ.
6. Διαλέξτε να φύγετε και να επιστρέψετε τις ώρες που δεν έχει πολλή κίνηση. Αποφύγετε να οδηγήσετε πολύ φαγωμένοι ή νυσταγμένοι.
7. Μην βάζετε αντικείμενα που θα δυσκολέψουν τις κινήσεις κατά την οδήγηση στο εμπρός μέρος της καμπίνας π.χ. καφέδες και φαγώσιμα.
8. Πρέπει να φορούν όλοι οι επιβάτες ζώνες ασφαλείας και δεν αρκεί να φορούν μόνοι οι εμπρός.
9. Μην αφήνετε τους υπόλοιπους επιβάτες να σας αποσπούν την προσοχή. Είναι πολύ πιθανή εστία ατυχήματος.
10. Μην τρέχετε υπερβολικά. Ειδικά στις διακοπές που η κίνηση είναι αυξημένη, μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα. Κρατάτε αποστάσεις.
Organizing Tips
 
10 Τips για σωστή οργάνωση της βαλίτσας σας
1. Ξεκινάς να βγάζεις από την ντουλάπα τα ρούχα που θεωρείς ότι είναι κατάλληλα, ανάλογα πάντα με τον προορισμό, κι όχι ό, τι υπάρχει μέσα στην ντουλάπα.
2. Αφού αποφασίσεις τι απΆ όλα αυτά που έχεις μπροστά σου θα χρειαστείς, αρχίζεις να γεμίζεις τη βαλίτσα με πιο βαριά αντικείμενα, όπως παπούτσια ή τυχόν μεγάλες τσάντες. Τις σαγιονάρες και τα σανδάλια που καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο τα αφήνετε στο τέλος για να γεμίσετε τα πλαϊνά της βαλίτσα που συνήθως μένουν ανεκμετάλλευτα.
3. Συνεχίζετε με τα παντελόνια, τις φούστες και τα σορτσάκια. Προσπαθήστε να κάνετε ζευγάρια αναμεταξύ τους (ο καβάλος του ενός παντελονιού να εφάπτεται με το τελείωμα του άλλου).
4. Έπειτα μπαίνουν τα μπλουζάκια, τα φορέματα και τα πουκάμισα που συνήθως το καλοκαίρι είναι από μαλακά υφάσματα που τσαλακώνονται εύκολα. Οπότε χρειάζεται προσοχή στο δίπλωμα.
5. Ακριβώς από πάνω τοποθετήστε μία πετσέτα έτσι ώστε να αποφύγετε το τσαλάκωμα των ακριβώς από κάτω ρούχων.
6. Τα μαγιό μπαίνουν τελευταία, αφού έτσι κι αλλιώς πιάνουν πολύ λίγο χώρο και δεν τσαλακώνονται… οπότε γεμίζουμε τυχόν κενά ή τα βάζουμε πάνω-πάνω.
7. Τα εσώρουχα φροντίζουμε να έχουν ξεχωριστό χώρο στη βαλίτσα. Οι περισσότερες έχουν ειδικές θήκες στο εσωτερικό τους που προορίζονται γιΆ αυτό το σκοπό. Αν δεν υπάρχει όμως τα τοποθετούμε σΆ ένα καθαρό υφασμάτινο πουγκί που μπορεί εύκολα να στριμωχτεί στη βαλίτσα.
8. Τα καλλυντικά σας καλό θα ήταν να τα έχετε ξεχωριστά στα ειδικά νεσεσέρ ταξιδίου. Τσεκάρετε τα διάφορα μπουκαλάκια πολύ καλά, κυρίως αν το νεσεσέρ ταξιδέψει μαζί με τα ρούχα σας στη βαλίτσα.
9. Εναλλακτικά, αντί να φτιάξετε σε ζεύγη τα παντελόνια και τις φούστες μπορείτε να τα τυλίξετε προσεκτικά σε ρολά ξεκινώντας από κάτω και καταλήγοντας στον καβάλο.
10. Αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη χειραποσκευή σας. Φροντίστε να μην περιέχει καθόλου καλλυντικά, αντηλιακά ή άλλα υγρά. Κατά προτίμηση βάλτε αντικείμενα που θα χαλούσαν την τάξη της βαλίτσας σας, όπως σεσουάρ.


Τα 10 πράγματα που ξεχνάμε..και πάντα το μετανιώνουμε.
Φεύγοντας από το σπίτι για..διακοπές, είμαστε πάντα σίγουροι πως κάτι έχουμε ξεχάσει, και δυστυχώς..ισχύει. Όχι ότι δεν θα καταφέρεται να αναπληρώσετε τα «χαμένα» και στην απόδραση σας, αλλά και θα σας χαλάσει την διάθεση και..χρήματα. Δείτε λοιπόν τα συχνότερα αντικείμενα που ξεχνάμε και την επόμενη φορά, να είστε πιο προσεκτικοί.
1. Φορτιστή του κινητού
2. Οδοντόβουρτσα
3. Γυαλιά ηλίου
4. Αντηλιακό
5. Σαγιονάρες
6. Ταυτότητα
7. Ξυραφάκι
8. Φάρμακα
9. Καπέλο
10. Μπατονέτες