Τζια: Για καφέ με... την πανέμορφη βασίλισσα του Μαρόκου

11302 Επισκέψεις στο άρθρο

Φύγε τώρα για την πανέμορφη Τζια και δες το μέρος που επέλεξε η βασίλισσα του Μαρόκου για τα «θερινά» της ανάκτορα, μπες στον ανεμόμυλο που έγινε ξενοδοχείο και κάνε βουτιές σε πανέμορφη παραλία.

 
Στο σπίτι της βασίλισσας του Μαρόκου
Η Τζια απέκτησε ένα νέο αξιοθέατο. Πήγαινε στην περιοχή Κούνδουρος και φτάσε δες την υπερπολυτελή έπαυλη που αγόρασε η βασίλισσα του Μαρόκου, Λάλα Σάλμα στο νησί. Της κόστισε το αμύθητο ποσό των 3,8 εκατ. ευρώ και πού ξέρεις μπορεί κυκλοφορώντας στα στενά της Τζιας να δεις ξαφνικά την εντυπωσιακή κοκκινομάλλα βασίλισσα να απολαμβάνει τον καφέ της.

Ξενοδοχείο ανεμόμυλος, ένα από τα πιο εντυπωσιακά του κόσμου
Ζήσε μιαν εμπειρία που δεν έχεις ξαναζήσει κάνοντας για προσωρινή έστω κατοικία σου έναν ανεμόμυλο. Λόγω της θέσης του νησιού, κάτω από το στενό του Κάβο Ντόρο, οι βόρειοι άνεμοι το πλήττουν όλο το χρόνο. Αυτό οδήγησε τους κατοίκους να κτίσουν αλεστικούς ανεμόμυλους, με πέτρινο κυλινδρικό σώμα τριών ορόφων και κωνική στέγη επάνω σε ξύλινο σκελετό. Σήμερα ακόμη χρησιμοποιούνται κάποιοι, και, μάλιστα, έχουν διαμορφωθεί είτε σε ξενοδοχεία είτε σε εξοχικές κατοικίες. Η εμπειρία της διαμονής σε έναν τέτοιο ανεμόμυλο θα είναι κάτι που σίγουρα δε θα έχεις ξαναζήσει! 

Δες την αρχαία πόλη της Καρθαίας
Οι ομορφιές τη Τζιας κρύβονται πέρα από τα τουριστικά κομμάτια του νησιού. Μια επίσκεψη στην αρχαία πόλη της Καρθαίας θα σε ταξιδέψει στο 600 π.Χ.  βλέποντας μάλιστα το εντυπωσιακό λιοντάρι μήκους 6 μέτρων που βρίσκεται σκαλισμένο εκεί. Ακολουθήστε τον χωματόδρομο που οδηγεί στα μοναχικά ακρογιάλια Στραβοτράχηλα, Μαβιά, Βλάντη, Καλισκιά και Αγιο Φίλιππο.

Για μπάνιο οπωσδήποτε στο Σπαθί, την ομορφότερη παραλία του νησιού
Πρώτη σου επιλογή για μπάνιο είναι το Σπαθί. Η πανέμορφη παραλία του νησιού είναι στο βορειοανατολικό του άκρο. Ξάπλωσε για ηλιοθεραπεία στην αμμουδερή ακρογιαλιά του και τον βυθό με τα ζεστά και αβαθή νερά. Ο απίστευτος προσανατολισμός του όρμου προφυλάσσει από το μελτέμι και γι΄ αυτό τα σκάφη αναψυχής τον προτιμούν για αγκυροβόλιο.

Tags: ΤΖΙΑ