Kως: Κέφαλος

18811 Επισκέψεις στο άρθρο

Το απλωτό παραλιακό μέτωπο στα βόρεια του νησιού που καθορίζεται από τις παραλίες Τιγκάκι (ανατολικά) και Μαρμάρι (δυτικά), προσφέρεται για windsurfing. Το ίδιο ευνοϊκές είναι και οι συνθήκες στο ακρωτήρι Ψαλίδι, νότια και ανατολικά της του λιμανιού της Κω. Φυσικά και στο πασίγνωστο νησί του Ιπποκράτη θα βρείτε οργανωμένες καταστάσεις, νόμιμες σχολές εκμάθησης και εκατοντάδες ομπρελοξαπλώστρες να καταλαμβάνουν κάθε κόκκο άμμου!

Όμως εμείς θα σας προτείνουμε να πάτε λίγο πιο μακριά. Μετά το αεροδρόμιο και τη μεσόγεια κωμόπολη Αντιμάχεια, αφού απολαύσετε μια θαυμάσια διαδρομή μέσα σε πευκοδάση θα κατηφορίσετε για την εντυπωσιακή ακτή του Κέφαλου. Η τοπιογραφία, έτσι όπως την αντικρίζεις από ψηλά, είναι μαγευτική.

Η κωμόπολη Κέφαλος απέχει 40 χιλ. από την πόλη της Κω. Εδώ κατά μήκος του καλογραμμένου όρμου όπου δεσπόζει η νησίδα Καστρί, αναπτύσσονται πολλά ξενοδοχεία, συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων, παραλιακά εστιατόρια και beach bar.  Σε τούτη την πλατιά αμμουδιά όλοι χωρούν, οικογένειες, ρομαντικά ζευγαράκια, μοναχικοί τύποι που λιάζονται από το πρωί ως το βράδυ. Όμως την τιμητική τους έχουν όσοι ασχολούνται με την ιστιοπλοΐα, καθώς το τοπικό μικροκλίμα ευνοεί τους κατάλληλους άνεμους που χρειάζονται τα ελαφρά σκάφη windsurf και τύπου καταμαράν, αλλά και αυτά του εντυπωσιακού kite surfing.

Το φιλόξενο φυσικό περιβάλλον του κόλπου και οι άριστες καιρικές συνθήκες καθιστούν την Κέφαλο ιδανικό τόπο, ακόμα και για τον πρωτάρη.

Οι έμπειροι επιλέγουν τις απογευματινές ώρες, όπου οι τοπικοί άνεμοι χαρίζουν υψηλές ταχύτητες, ενώ οι αρχάριοι συνήθως εκπαιδεύονται το πρωί.

Οι τιμές στις σχολές είναι φιλικές και η εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.

Χρηστικά
www.kefaloswindsurfing.com
www.imperialkos.com
www.bigblue-surfcenter.gr
https://windzone-kos.gr/