Χρονιά ρεκόρ στον τουρισμό

1907 Επισκέψεις στο άρθρο

Χρονιά- ρεκόρ (και) για τις πληρότητες των ελληνικών ξενοδοχείων θα είναι το 2017.

 
Όπως προκύπτει με βάση το μέχρι σήμερα ρυθμό των κρατήσεων κι ακολουθώντας τις γενικότερες εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για ρεκόρ διεθνών αφίξεων 28 εκατομμυρίων συμπεριλαμβανομένης και της κρουαζιέρας.

Χρονιά- ρεκόρ (και) για τις πληρότητες των ελληνικών ξενοδοχείων θα είναι το 2017, όπως προκύπτει με βάση το μέχρι σήμερα ρυθμό των κρατήσεων κι ακολουθώντας τις γενικότερες εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για ρεκόρ διεθνών αφίξεων 28 εκατομμυρίων συμπεριλαμβανομένης και της κρουαζιέρας.

Το ερωτηματικό ωστόσο παραμένει σε σχέση με την επίτευξη του στόχου των εσόδων για τους Έλληνες ξενοδόχους, οι οποίοι, αντίθετα με ό,τι συνέβη το πρώτο τετράμηνο του 2016 (σ.σ. το οποίο είχε συνοδευτεί με «πάγωμα» κρατήσεων στους ελληνικούς προορισμούς λόγω προσφυγικού, τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Ευρώπη και των ειδικότερων ζητημάτων/ καθυστερήσεων με τις θεωρήσεις βίζα στη Ρωσία), φέτος, έχουν κλείσει πάνω από το 50% των διαθέσιμων κλινών τους πολύ νωρίς, με βάση το καθεστώς των πρόωρων κρατήσεων και άρα στις πιο χαμηλές τιμές.