Η πανέμορφη Στενή Ευβοίας Φωτό: www.kissos.gr

Μαγευτικό χωριό: 1 ώρα από την Αθήνα

20395 Επισκέψεις στο άρθρο

Απέχει μόλις 108 χιλιόμετρα κι είναι ένα παραδεισένιο χωριό για τον χειμώνα αλλά όχι μόνο.

Δες εδώ πού να μείνεις και τι να κάνεις στην περιοχή.

Φύγε τώρα για να ανακαλύψεις την πανέμορφη Στενή Ευβοίας.

Μαγεία το χειμώνα - Δροσιά το καλοκαίρι
Η ιδιαίτερη γεωγραφική θέση της Στενής θα σας μαγέψει. Σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο και μια πανέμορφη περιοχή με βλάστηση και τρεχούμενα νερά. Η κατάλευκη εικόνα της Δίρφης το χειμώνα αλλά και η δροσιά που προσφέρει το καλοκαίρι κάνουν την στενή τον απόλυτο τουριστικό προορισμό για όποιον θέλει  μια σύντομη και αναζωογονητική εκδρομή.

Βόλτα ως τη «Βρύση του Γιατρού» μια πηγή σε υπέροχο φυσικό περιβάλλον
Θες τρεχούμενα νερά, πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και σκιά από πλατάνια; Η Στενή Ευβοίας και η «βρύση του γιατρού είναι η ιδανική επιλογή. Απόλαυσε τη βόλτα σου σε ένα μέρος που θα σε χαλαρώσει και θα σε απαλλάξει από κάθε έγνοια της καθημερινότητας. Κάθε Σαββατοκύριακο κάνε τα ψώνια σου αγοράζοντας τοπικά προϊόντα που πουλάνε οι γυναίκες του χωριού στην αγορά με τις χυλοπίτες, το σπιτικό κριθαράκι αλλά και το μέλι να κλέβουν την παράσταση. Επιπλέον δοκίμασε τοπικές γεύσεις στις ταβέρνες που λειτουργούν στην περιοχή και σε ταξιδεύουν σε γευστικές εμπειρίες.
 
Εξερεύνησε το Δάσος της Δίρφης με καστανιές, έλατα και δρύες
Το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας, η υπέροχη Δίρφη σε προσκαλεί να την εξερευνήσεις αφήνοντας την να σε ταξιδέψει σε ένα μοναδικό δάσος. Τα πεύκα και τα πλατάνια σε χαμηλό υψόμετρο και οι καστανιές, τα έλατα και οι δρύες πιο ψηλά σου δίνουν τη σκιά και τη δροσιά τους για να περάσεις έναν μοναδικό φυσιολατρικό περίπατο. Διάσχισε το δάσος και προσπάθησε να φτάσεις ως την κορυφή του βουνού στα 1743 μέτρα.
 
Στενή: Σπίτια αμφιθεατρικά κτισμένα με θέα στο Καραούλι
Περπάτησε τους δρόμους και τα στενά της Στενής Ευβοίας. Ο υπέροχος ήχος των τρεχούμενων νερών και τα αμφιθεατρικά χτισμένα σπίτια στης πλαγιές της Δίρφης θα σε μαγέψουν. Παρατήρησε ακριβώς απέναντι το Καραούλι, ένα συγκρότημα βράχων που προ(σ)καλεί τους τολμηρούς αναρριχητές να αναμετρηθούν με τις δυνάμεις τους και αν είσαι ένας από αυτούς δοκίμασε να φτάσεις στην κορυφή.