Στο Κερί

Στο Κερί

Οι Γαλάζιες Σπηλιές

Οι Γαλάζιες Σπηλιές

Χελώνες στα ανοιχτά

Χελώνες στα ανοιχτά

Πόρτο Λιμνιώνας

Πόρτο Λιμνιώνας

Ζάκυνθος: Το νησί πίσω από το... Ναυάγιο!

21312 Επισκέψεις στο άρθρο

Αν για σένα η Ζάκυνθος είναι μόνο η παραλία Ναυάγιο, μάθε τώρα για τις Μυζήθρες, τις Γαλάζιες Σπηλιές, τον Λαγανά και τον Πόρτο Λιμνιώνα και γνώρισε το υπέροχο νησί που «κρύβεται» πίσω από το μύθο της διάσημης παραλίας του!

Ο φάρος Κερίου, το απαράμιλλο ηλιοβασίλεμα και τα βράχια «Μυζήθρες»


Οι Γαλάζιες Σπηλιές

Οι Γαλάζιες Σπηλιές

Κοινοποίησέ το »

Γαντζωμένος πάνω σε απόκρημνο βράχο ύψους 195 μέτρων ο 9 μέτρων φάρος του Κεριού (19 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Ζακύνθου) είναι «must», τόσο για την εκπληκτική θέα του, όσο για το απαράμιλλο ηλιοβασίλεμα. Το θέαμα στην απόκρημνη ακτή και τα βράχια «Μυζήθρες» που ορθώνονται σαν αλλόκοτοι πύργοι μέσα στη θάλασσα είναι μοναδικό. Το λευκό των βράχων, το γαλάζιο της θάλασσας, οι απόκρυμνες πλαγιές των γκρεμών που χαρακτηρίζουν αυτήν την πλευρά του νησιού καθώς και τα καταπράσινα βουνά συνθέτουν ένα τοπίο εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς που πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις. Για κολύμπι κατηφόρισε ως τη «Λίμνη του Κεριού», που απέχει 4 χλμ. από το ορεινό χωριό και διαθέτει μια θαυμάσια βοτσαλωτή παραλία.
 
Στις Γαλάζιες Σπηλιές για κολύμπι στο γεωλογικό θαύμα του νησιού
Οι Γαλάζιες Σπηλιές, που βρίσκονται στο ακρωτήρι Σχοινάρι, στην περιοχή Ασπρος Βράχος, στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού αποτελούν ένα από τα γεωλογικά θαύματα του νησιού. Οι ασυνήθιστες σπηλιές ανακαλύφθηκαν το 1897 και η μεγαλύτερη αποκαλείται Blue Grotto (Κυανό Σπήλαιο), όπου χωρούν και μικρά σκάφη.  Οι σπηλιές προσεγγίζονται από το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου με εκδρομικό σκάφος μετά από 15 περίπου λεπτά θαλασσινού ταξιδιού, ενώ μπορείς να έρθεις και με μικρό ενοικιαζόμενο βαρκάκι. Ακολουθώντας με τα πόδια το μονοπάτι, θα προσεγγίσεις τη μαγική αυτή περιοχή και θα απολαύσεις την πανοραμική άποψη της βραχώδους ακτής. Τα χρώματα στις σπηλιές είναι εντυπωσιακά, ενώ η θαλάσσια περιοχή κοντά στις σπηλιές είναι ιδανική και για κολύμπι με αναπνευστήρα (snorkeling).
 
Μπάνιο παρέα με τις caretta-caretta στον κόλπο του Λαγανά
Οι υπό εξαφάνιση χελώνες caretta-caretta είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη Ζάκυνθο αφού γεννούν τα αυγά τους στις παραλίες, νότια του νησιού, γύρω από το κόλπο του Λαγανά. H παραλία του Λαγανά είναι η πιο πολυσύχναστη του νησιού και απέχει 7 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Ζακύνθου, καθώς όλοι σπεύδουν εκεί για να δουν τις υπό εξαφάνιση χελώνες να γενούν τα αυγά τους. Για την προστασία των χελώνων κατά την περίοδο ωοτοκίας τους, ο κόλπος του Λαγανά και οι γύρω περιοχές βρίσκονται στα όρια του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου. Η παραλία Καλαμάκι είναι μια απλωτή, αμμουδερή πολύκοσμη ακρογιαλιά που αποτελεί τη φυσική συνέχεια προς ανατολάς της παραλίας του Λαγανά. Σαφώς πιο ήσυχη (την προτιμούν γυμνιστές) είναι η γειτονική παραλία Βροντερό. Η ακτή του Γέρακα που αναπτύσσεται στην ανατολική άκρη του κόλπου του Λαγανά, είναι προφυλαγμένη από θεόρατα βράχια. Αποτελεί το σημαντικότερο σημείο ωοτοκίας της χελώνας Caretta- caretta και για αυτό προστατεύεται. 
 
Ηλιοθεραπεία και κατάδυση στα διάφανα νερά του Πόρτο Λιμνιώνα
Ο Λιμνιώνας απέχει 25 χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθου και βρίσκεται κοντά στο χωριό Αγιος Λέοντας. Πρόκειται για μια παραλία που ξεφεύγει από τα τυπικά, αφού μιλάμε για ένα τοπίο απίστευτης φυσικής ομορφιάς μακρά από ανθρώπινες παρεμβάσεις. Πρώτα θα συναντήσεις τον χώρο στάθμευσης και ύστερα μια παραδοσιακή ταβέρνα με πληθώρα νόστιμων Ζακυνθινών πιάτων και μαγευτική θέα του Λιμνιώνα αλλά και του Ιονίου γενικότερα. Στη συνέχεια θα κατεβείς τα πρόχειρα σκαλιά που έχουν δημιουργηθεί μέσα στον βράχο για να πάρεις μια πρώτη εικόνα των γαλαζοπράσινων νερών και του εκπληκτικού φυσικού τοπίου. Στις επίπεδες πέτρες που υπάρχουν μπορείς να απλώσεις την πετσέτα σου και να απολαύσεις τον ήλιο, πριν μπεις στο κρυστάλλινο, σχεδόν διάφανο και αρκετά κρύο νερό, καθώς υπάρχουν πολλά υποθαλάσσια ρεύματα και ένα είδος υπόγειου ποταμού που βγαίνει από μια σπηλιά μεγάλου μήκους. Οι πολλές σπηλιές και η μεγάλη ποικιλία ψαριών που μπορεί να συναντήσετε καθιστά αυτό το μέρος ιδανικό για καταδύσεις.