Ζήσε ένα αλλιώτικο - super καλοκαίρι

4960 Επισκέψεις στο άρθρο

Το φετινό καλοκαίρι μπορεί να γίνει ξεχωριστό και να ζήσεις εμπειρίες που δεν έχεις διανοηθεί καν, αρκεί να θέλεις να αφήσεις τον εαυτό σου να δοκιμάσει καινούρια πράγματα.

 
Παραλία και διακοπές δεν σημαίνει μόνο φραπέ ή freddo espresso (ανάλογα με τα γούστα) και άραγμα στην παραλία. Καλή η ηλιοθεραπεία και το αντηλιακό που απλώνεται αλλά στο μενού του φετινού καλοκαιριού μπορείς να προσθέσεις και πράγματα τα οποία στο παρελθόν δεν είχες διανοηθεί και να σου ανοίξουν καινούριους ορίζοντες. Βάλε στο πρόγραμμα λοιπόν ένα τουλάχιστον extreme sport ή μία δραστηριότητα/activity που δεν φανταζόσουν ποτέ τον εαυτό σου να κάνει και ξεκίνα κάτι το μαγικό.

«Σανίδωσέ» το με windsurfing
Σε πολλές από τις οργανωμένες ελληνικές παραλίες θα βρεις εγκαταστάσεις που σου παρέχουν τη δυνατότητα να νιώσεις σαν το Νίκο Κακλαμανάκη έστω για λίγο. Νοίκιασε μία σανίδα μάθε όλα τα κόλπα για το πώς να «δαμάζεις» και να αξιοποιείς τους ανέμους και τα κύματα. Η εμπειρία θα σου μείνει αξέχαστη την ώρα που θα νιώθεις την πίεση από τον αέρα κι εσύ θα καταφέρνεις να μείνεις όρθιος/α πάνω στη θάλασσα.
Πού θα το κάνεις: Στην υπέροχη παραλία Πρασονήσι στη Ρόδο

Kitesurfing, σαν θαλάσσιος ...αλεξιπτωτιστής
Τις περισσότερες φορές τους kitesurfers τους θαυμάζουμε από την ξαπλώστρα μας και εντυπωσιαζόμαστε από τις φιγούρες τους μέσα στη θάλασσα αλλά και απλά με το πώς καταφέρνουν να μένουν όρθιοι μέσα στη θάλασσα την ώρα που κανονικά ο άνεμος θα έπρεπε να τους παρασέρνει. Γίνε λοιπόν κι εσύ ένας kite-surfer που θα δοκιμάσεις αρχικά να σταθεί και να αξιοποιήσει τη δύναμη που θα του δώσει ο χαρταετός και ο άνεμος και δοκίμασε να κάνεις ακόμα και την παραμικρή φιγούρα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην ξετρελαθείς και να μη νιώθεις την αδρεναλίνη σου στα ύψη.
Πού θα το κάνεις: Στη μαγευτική Βασιλική της Λευκάδας

Αναρρίχηση - Κατάβαση (photo anarrixisi) (lez. Αναρρίχηση για την πιο υπέροχη θέα)
Φτάσε σε μέρη που ελάχιστοι έχουν φτάσει βιώνοντας παράλληλα την περιπέτεια της αναρρίχησης ή της κατάβασης. Παρακολούθησε μαθήματα αναρρίχησης σε κάποια από τις δεκάδες εξειδικευμένες σχολές και εκτόξευσε την αδρεναλίνη σου στα ύψη. Το συναίσθημα που θα νιώσεις «κατακτώντας» την κορυφή στην οποία είχες στοχεύσει είναι πραγματικά αξεπέραστο και η όποια κούραση θα εξαφανιστεί την ίδια στιγμή. Η επιβράβευση θα έρθει μάλιστα και από την υπέροχη θέα που αναμένεται να αντικρίσεις στην κορυφή που θα βρεθείς.
Πού θα το κάνεις: Στην Κακιά Λαγκάδα στα Κύθηρα

Ράφτινγκ: Τράβα κουπί στην πιο μαγευτική φύση (photo rafting) (lez. Γίνε ένα με τον ποταμό και τη φύση)
Βάρκα, κουπί, κράνος και γιλέκο. Ο εξοπλισμός είναι απλός, λιτός κι απέριττος αλλά χρησιμοποιώντας τον είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις την κατάβαση σε ελληνικά ποτάμια και να γνωρίσεις τη φύση από μια αλλιώτικη πλευρά της συνδυάζοντας το με περιπέτεια και αδρεναλίνη. Η κατάβαση ποταμού γνωστό και ως rafting είναι εξαιρετικά ανερχόμενο extreme sport στην Ελλάδα με όλο και περισσότερους να το επιχειρούν επιλέγοντας κάποιες από τις υδάτινες λεωφόρους της χώρας. Πέρνα από βουνοπλαγιές και φαράγγια με τη φουσκωτή βάρκα και εκπαιδευμένους «συνεπιβάτες» ζώντας μία μοναδική εμπειρία.
Πού θα το κάνεις: Κατέβα τον Βοϊδομάτη στο Ζαγόρι της Ηπείρου