Ziria Cross Country Race 2017

2220 Επισκέψεις στο άρθρο

Η νέα χρονιά μπήκε και ήδη πολλοί από εμάς έχουμε αρχίσει να κάνουμε σχέδια και να βάζουμε στόχους . Στο πρόγραμμα λοιπόν μπαίνει και η Αγωνιστική Διάσχιση της Ζήρειας που φέτος κλείνει την 8η χρονιά της.

 

Το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο ξεκινάει και φέτος από την γνωστή σε όλους πλατεία της Γκούρας το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 με την παράδοση του Start Pack , την τεχνική ενημέρωση και φυσικά το Pasta Party με τοπικά ζυμαρικά της περιοχής. Το αγωνιστικό μέρος συνεχίζεται την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 με τις 2 γνωστές διαδρομές των 10 και 30 χιλιομέτρων καθώς και με τους αγώνες σκυταλοδρομίας μοιράζοντας στα 2 την μεγάλη διαδρομή. 

Λέγοντας λίγα πράγματα για τις διαδρομές του αγώνα μπορούμε να πούμε ότι  η διαδρομή των 10χλμ απευθύνεται σε αρχάριους δρομείς του βουνού που θέλουν να αποκτήσουν μια πρώτη ιδέα για το ορεινό τρέξιμο αλλά και σε εκείνους που θέλουν να κάνουν έναν γρήγορο αγώνα σε καλό χρόνο.

Σε αντίθεση η διαδρομή των 30χλμ απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς , που θέλουν να δοκιμάσουν τα όρια τους και να απολαύσουν την μαγεία της Ζήρειας σε όλο της το μεγαλείο....

Ο αγώνας της σκυταλοδρομίας γίνεται την ίδια ώρα και στην ίδια διαδρομή με τον αγώνα των 30χλμ με την μόνη διαφορά οτι την μοιράζονται 2 αθλητές. Ο πρώτος ξεκινάει από την εκκίνηση και τερματίζει στο 18ο χλμ στο καταφύγιο της Ζήρειας και από εκεί συνεχίζει ο δεύτερος αθλητής μέχρι να τερματίσει στην πλατεία της Γκούρας.

Τερματίζοντας οι αθλητές και των τριών αγωνισμάτων θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού καθώς και θα απολαύσουν έναν πλούσιο μπουφέ με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε ότι από φέτος η Αγωνιστική διάσχιση της Ζήρειας  καθιερώνεται για το 2ο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου και με τις γνωστές σε όλους πλέον διαδρομές.

Ο Αγώνας της Ζήρειας είναι ένας αγώνας που έχει ταυτιστεί πλέον με την Ορεινή Κορινθία, έχει αγαπηθεί από τους κατοίκους της περιοχής θα συνεχίσει να στηρίζει τον τόπο και τον αθλητικό τουρισμό του.

Για άλλη μια χρονιά η Ζήρεια μας περιμένει όλους για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο......