Η θέα του απόλυτου ονείρου

3615 Επισκέψεις στο άρθρο

Ανακαλύψτε και απολαύστε τον απόλυτο συνδυασμό της θάλασσας με το βουνό, της ιστορίας με τους μύθους, της άγριας φύσης με τη γαλήνη, τις διακοπές με τον παραδοσιακό βίο.

Στο ιστορικό χωριό των Καπετανιανών που φωλιάζει σε μια πέτρινη ράχη της οροσειράς των Αστερουσίων, το συγκρότημα αναπαλαιωμένων παραδοσιακών κατοικιών «Θαλόρη», συνδυάζει την γνήσια κρητική φιλοξενία με ένα πλήθος φυσιολατρικών δραστηριοτήτων σε βουνό και θάλασσα. «Θαλόρη» σημαίνει «θάλασσα» και «όρος» και είναι αυτή η σπάνια σύζευξη που χαρίζει μια μοναδική εμπειρία διαμονής στη νότια Κρήτη.

Η Θαλόρη αποτελείται από 20 παραδοσιακές οικίες, κάθε μία με ξεχωριστή προσωπικότητα. Πρόκειται για παραδοσιακά σπίτια που ανακαινίστηκαν με σεβασμό στην κρητική αρχιτεκτονική τους, διατηρώντας τα φρουριακά και μοναστηριακά στοιχεία τους που συνδέονται με την ιστορία του οικισμού. Ταυτόχρονα όμως, ιδιαίτερη επιμέλεια δόθηκε και στη διατήρηση της ιδιαίτερης ταυτότητας κάθε οικίας – ξενώνα.

Η πέτρα και το ξύλο παραμένουν τα κυρίαρχα υλικά των ξενώνων, ενώ ο φυσικός βράχος ενσωματώνεται αρμονικά ακόμα και στους εσωτερικούς χώρους τους. Ο ξύλινος οντάς, οι πέτρινες καμάρες, οι χρηστικές εσοχές στους τοίχους, τα πετρόχτιστα τζάκια, είναι κάποια ακόμα στοιχεία της παραδοσιακής κρητικής αρχιτεκτονικής που θα συναντήσετε εδώ. Αυτή την αυθεντική κρητική ατμόσφαιρα συμπληρώνουν τα υφαντά και κεντητά χαλιά και υφάσματα, οι χειροποίητες κουρτίνες και τα παραδοσιακά διακοσμητικά αντικείμενα.

Ταυτόχρονα όμως, οι ξενώνες της Θαλόρης είναι προικισμένοι και με σύγχρονες ανέσεις όπως flat screen TV, ηχοσύστημα, κουζίνα, είδη προσωπικής φροντίδας στο μπάνιο κ.ά. Η Θαλόρη διαθέτει δίκλινους, τρίκλινους, τετράκλινους αλλά και πεντάκλινους ξενώνες που είναι ιδανικοί για ζευγάρια, για παρέες και βεβαίως, για οικογένειες.

Στο εστιατόριο της Θαλόρης σερβίρονται πιάτα της κρητικής κουζίνας από αγνά ντόπια υλικά.  Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα δυναμωτικό «κρητικό» πρωινό, με ευωδιαστό  μέλι και ζυμωτό ψωμί, ζεστούς τηγανίτες, φρέσκο γάλα και ντόπια τυροκομικά είδη και βέβαια μη χάσετε το μεσημεριανό και βραδινό γεύμα με τα χορταστικά πιάτα ημέρας και τις πλούσιες σαλάτες. Οι πρώτες ύλες προέρχονται από το μποστάνι και το κοπάδι του ξενώνα καθώς και από ντόπιους μικρούς παραγωγούς των Αστερουσίων.