Διαφορετική ματιά στη γεύση

2291 Επισκέψεις στο άρθρο

Η ελληνική γαστρονομία αλλάζει μέσα από μια διαφορετική, ξεχωριστή ματιά. Ανακάλυψέ την!

Η φιλοσοφία της Greco Food είναι να κρατήσει, να καλλιεργήσει, να μεταδώσει στις επόμενες γενεές το αθάνατο ελληνικό πνεύμα και την αγάπη για την Ελλάδα σε οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου, στους Έλληνες του εξωτερικού ή σε αυτούς που νιώθουν Έλληνες. 

Στόχος της προσπάθειας είναι η ανάδειξη των Ελληνικών Γαστρονομικών Παραδόσεων, των ιδιαίτερων γεύσεων και της διατροφικής αξίας της ελληνικής τοπικής κουζίνας με αφετηρία τον Μυκηναϊκό πολιτισμό μιας και η καταγωγή του ιδρυτή-εμπνευστή είναι το Αργος Αργολίδας.

Η όλη διαδικασία στηρίζεται στο τρίπτυχο, Πρωτογενής παραγωγή, Πολιτισμός, διαδραστικός τουρισμός. Πρόκειται για μια αμφίδρομη προσέγγιση, αφού τα εδέσματα πλαισιώνονται, ταυτίζονται και αναδεικνύονται από την κουλτούρα της περιοχής, ενώ το τουριστικό πρόσωπο, ο πολιτισμός, η ιστορία της περιοχής, αντικατοπτρίζεται στα πιάτα και στις γευστικές προτάσεις, δηλαδή στις πραγματικές ρίζες των εδεσμάτων.

Έτσι ο συνολικός σκοπός της προσπάθειας, δεν είναι μόνο η γνωριμία με το έδεσμα, αλλά και οι μύθοι της περιοχής, τα προϊόντα, δηλαδή το συνολικό τουριστικό προϊόν της εκάστοτε περιοχής. 

Μέσα από τα συνεργαζόμενα εστιατόρια, καφέ, μπαρ, φούρνους και παντοπωλεία, λοιπόν, η Greco Food αναδεικνύει και προτείνει επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα μαγειρεμένα με αυθεντικές συνταγές και αναδεικνύουν μέσα από αυτά την πολιτιστική κουλτούρα της περιοχής τους.