Μαγική βόλτα

2051 Επισκέψεις στο άρθρο

Ζήσε μια μοναδική εμπειρία ζωής στα υπέροχα τοπία του βυθού της Σκύρου.

 
Η Σκύρος διαθέτει υπέροχα υποβρύχια τοπία.  Επίσημα λειτουργεί η σχολή καταδύσεων Gorgonia Diving  από το 2014, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να δοκιμάσει αυτό το απίθανο σπορ!

Το βόρειο τμήμα του νησιού προσφέρει πολλές μικρές νησίδες και ύφαλους προς εξερεύνηση, με βασικό χαρακτηριστικό τις πολύχρωμες ,από σφουγγάρια εκτάσεις.

Στο Νότο, το τοπίο γίνεται απόκοσμο. Κάθετοι τοίχοι,  θαλάσσιες σπηλιές και εντυπωσιακή διαύγεια του νερού προσφέρουν αμέτρητες επιλογές κατάδυσης. 

Δυο ναυάγια βρίσκονται λίγα μίλια έξω από το λιμάνι της Σκύρου σε ελάχιστη μεταξύ τους απόσταση. Το πρώτο, ιστιοπλοϊκό σκάφος που βυθίστηκε μετά από πρόσκρουση στις νησίδες διαβατές, και το δεύτερο, ένα φορτηγό πλοίο μήκους 86 μέτρων σχεδόν ανεξερεύνητο που αποτελεί πλέον έναν τεχνητό ύφαλο στην περιοχή. 
 Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η θαλάσσια βιοποικιλότητα του νησιού. Από μικροσκοπικά γυμνοβράγχια και θαλάσσιες ανεμώνες, μέχρι μεγάλα κοπάδια ψαριών που σπάνια πλέον συναντά κανείς στις Ελληνικές θάλασσες. Εδώ φιλοξενείται ακόμα το μαλακό κοράλλι γοργόνια, (Eunicella cavolinii) και η σπανιότερη paramuricea clavata, η οποία είναι από τα εντυπωσιακότερα είδη της Μεσογείου.
 
Η κατάδυση μπορεί να είναι μια εμπειρία ζωής. Ελάτε μαζί μας για τη πρώτη σας βουτιά και γνωρίστε έναν άλλο υπέροχο κόσμο! Θα χρειαστείτε μόνο μαγιό πετσέτα και καλή διάθεση!
 

Tags: ΣΚΥΡΟΣ