Οικολογική επιλογή διαμονής

2462 Επισκέψεις στο άρθρο

Αλήθεια, πόσα καταλύματα γνωρίζετε που διαθέτουν περιβαλλοντική συνείδηση και εφαρμόζουν απλά βήματα προστασίας του περιβάλλοντος;

O ξενώνας Omalia Village στα Κρυονέρια της Ορεινής Ναυπακτίας αποτελεί ένα κατάλυμα που συνδυάζει τον σεβασμό στην παράδοση αλλά και το περιβάλλον. Το μεράκι της ποιότητας και ο σεβασμός στην παράδοση δημιούργησαν τον ξενώνα σε ένα χωριό σκαρφαλωμένο στα 1200 υψόμετρο ανάμεσα σε έλατα, κέδρους, καστανόδεντρα, πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Σε αυτό τον τόπο κυριαρχούν οι κατάφυτες βουνοπλαγιές και βουνοκορφές, όπου χτίζουν τις φωλιές τους τα γεράκια και οι αετοί, και βρίσκουν καταφύγιο τα αγριογούρουνα και τα ζαρκάδια.

Ο ξενώνας αποτελείται από 18 ανεξάρτητα πέτρινα διαμερίσματα και ένα κεντρικό κτίριο, ενώ στη μέση υπάρχει μία υπέροχη πισίνα που «σπάει» την κυριαρχία της πέτρας. Η αρχιτεκτονική του είναι τέτοια που τον κάνει να μοιάζει με ανεξάρτητο χωριό, περιτριγυρισμένο από πανήψηλα βουνά και έλατα.
Η κατασκευή του δείχνει σεβασμό προς τον παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού αλλά και προς το φυσικό περιβάλλον, καθώς αποτελεί μία πράσινη μονάδα την οποία χαρακτηρίζει η σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας με παραγωγή ρεύματος από ΑΠΕ και από ανακυκλωμένο νερό για πότισμα στον περιβάλλοντα χώρο.

Η πρωτόγνωρη περιβαλλοντική συνείδηση και η εφαρμογή απλών βημάτων εξοικονόμηση ενέργειας, νερού και ανακύκλωσης έκαναν τον ξενώνανα ξεχωρίσει. Είναι ένα σύγχρονο «πράσινο» ξενοδοχειακό συγκρότημα που στην κατασκευή του ακολουθήθηκαν αυστηρές αρχές θερμομόνωσης. Οι φιλοξενούμενοί μας απολαμβάνουν άνεση και πολυτέλεια διαμένοντας σε ασφαλή και ενεργειακά αποδοτικά καταλύματα χωρίς να επηρεάζεται το περιβάλλον.

Ο ξενώνας Omalia Village, ο οποίος ξεκίνησε να λειτουργεί από το καλοκαίρι 2014, αποτελεί την πρώτη ξενοδοχειακή επένδυση στο γραφικό χωριό των Κρυονερίων ανοίγοντας έτσι το δρόμο για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή. Κατασκευάστηκε με κυρίαρχο στοιχείο την πέτρα της περιοχής, σε θέση ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Η ονομασία του ξενώνα προέρχεται από το οροπέδιο της Ομάλιας, το οποίο εκτείνεται στα βορειοανατολικά των Κρυονερίων, ανάμεσα στα χωριά Ελατόβρυση, Ελατού και Γρηγόρια.

Είναι ένας ξενώνας κτισμένος με τέχνη και μεράκι, έχει εντυπωσιακή θέα και υπόσχεται στον επισκέπτη στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης!!!