Στολίδι από το παρελθόν για το μέλλον

2980 Επισκέψεις στο άρθρο

Το Albergo Gelsomino, χτισμένο το 1928 και άψογα ανακαινισμένο για να αποτυπώνει την εκλεπτυσμένη πολυτέλεια, αποτελεί ένα πραγματικό αξιοθέατο για την Κω.

Το Albergo Gelsomino, χτισμένο το 1928 και άψογα ανακαινισμένο για να αποτυπώνει την εκλεπτυσμένη πολυτέλεια, αποτελεί ένα πραγματικό αξιοθέατο για την Κω. Με απαράμιλλη ομορφιά και μοναδικό χαρακτήρα, συνδυάζει την κλασική κομψότητα με τις μοντέρνες καλλιτεχνικές τάσεις, για να προσφέρει μοναδικής αισθητικής διακοπές όλο τον χρόνο.

Το παραθαλάσσιο Albergo Gelsomino βρίσκεται στην πόλη της Κω, σε απόσταση 300μ. από τον Πλάτανο του Ιπποκράτη και προσφέρει διάφορες εγκαταστάσεις, όπως εστιατόριο, μπαρ και κοινόχρηστο lounge. Αυτό το ξενοδοχείο 5 αστέρων διαθέτει βεράντα και κλιματιζόμενα δωμάτια με δωρεάν WiFi. Παρέχονται υπηρεσία δωματίου, τουριστικό γραφείο και υπηρεσία συναλλάγματος.

Τα δημοφιλή σημεία ενδιαφέροντος κοντά στο Albergo Gelsomino περιλαμβάνουν την Αρχαία Αγορά, το Λιμάνι της Κω και την Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Ιπποκράτης της Κω που απέχει 26χλμ. από το ξενοδοχείο. Παρέχεται υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο, με επιπλέον χρέωση.

Η ιστορία του Albergo Gelsomino
Το πρώτο ξενοδοχείο στην Κω, Albergo il Gelsomino, πού χτίστηκε το 1928, το οποίο μετονομάστηκε σε «Ακταίον» και αποτέλεσε επί σειρά ετών σημείο αναφοράς για τις οικογένειες του νησιού. Η δημιουργία αυτού του ξενοδοχείου, όπως εξηγεί ο Ελληνοαμερικάνος μόνιμος κάτοικος Νέας Υόρκης στην «Ν»,  ήταν ένα προσωπικό στοίχημα, καθώς  αναβιώνει μνήμες που είχε από το μέρος εκείνο σαν παιδί. «Ήταν το μέρος που κάναμε τα πρώτα μας μπάνια», αναφέρει ο κ. Κουτσός και πηγαίνοντας ακόμα πιο πίσω στον χρόνο, περιγράφει πως ο πατέρας του επισκεπτόταν το μέρος και έβλεπε τους Ιταλούς να χορεύουν και να διασκεδάζουν.
Το ξενοδοχείο Albergo Gelsomino λειτουργούσε τη στιγμή που οι Ιταλοί άποικοι εγκαταστάθηκαν στο νησί και αργότερα φιλοξένησαν τους πρώτους Έλληνες τουρίστες του νησιού. Το Gelsomino παρέμεινε ένα ξενοδοχείο μέχρι το πραξικόπημα «Junta», όταν καταλήφθηκε από τη στρατιωτική διοίκηση και χρησιμοποιήθηκε για αρκετά χρόνια ως Λέσχη Αξιωματικών της Κω. Όταν το ξενοδοχείο ανατέθηκε στον Δήμο του νησιού, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και επισκευής και οι εγκαταστάσεις του χρησιμοποιήθηκαν από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό και τις επιχειρήσεις αστικών συγκοινωνιών. Επίσης φιλοξένησε το γραφείο τουριστικής πληροφόρησης του Δήμου Κω.