Ταξίδι σε ανεπανάληπτες γεύσεις

2116 Επισκέψεις στο άρθρο

Ανάμεσα στις πανέμορφες πόλεις, τα γραφικά χωριά και τις υπέροχες γωνιές της ένας τομέας τουρισμού βρίσκεται πια σε στάδιο ανάπτυξης.

Ανάμεσα στις πανέμορφες πόλεις, τα γραφικά χωριά και τις υπέροχες γωνιές της ένας τομέας τουρισμού βρίσκεται πια σε στάδιο ανάπτυξης.

 Τι είναι ο οινοτουρισμός
Το κρασί και η αναζήτησή των διαφορετικών και τόσο ξεχωριστών ποικιλιών και γεύσεών του γίνεται ένας λόγος εξερεύνησης της χώρας.
Αν είστε από τους ανθρώπους που λατρεύετε τις εκδρομές σε αμπελώνες και οινοποιεία δοκιμάζοντας κρασιά ανάλογα με την περιοχή παραγωγής τους θέλοντας να ζήσετε τη μαγεία της παραγωγής και να είστε εκ των πρώτων στην κατανάλωση τότε συνειδητά ή ασυνείδητα είστε ένας από τους χιλιάδες οινοτουρίστες του κόσμου.

Ο τομέας του οινοτουρισμού
Ο τομέας του οινοτουρισμού βρίσκεται διαρκώς σε ανερχόμενη πορεία καθώς όλο και περισσότερα οινοποιεία ξεφυτρώνουν στην ελληνική επικράτεια διευρύνοντας και επεκτείνοντας τις επιλογές του ταξιδιώτη. Η γευσιγνωσία του κρασιού έχει γίνει για ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων μία ιδιαίτερη εμπειρία και ένας λόγος εκδρομής. Το ταξίδι στην περιοχή παραγωγής του κρασιού, η επίσκεψη στον αμπελώνα και η συνομιλία με τις οινοποιίες δίνουν τον επισκέπτη να γίνει μάρτυρας της παραγωγής αλλά και να απολαύσει την ίδια σχεδόν στιγμή την κατανάλωση του προϊόντος.

Το οινοποιείο και ο αμπελώνας Κορωνιώτη  είναι ένα οικογενειακό boutique οινοποιείο στο Πανόραμα Αργους στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο. Απολαύστε το ποιοτικό κρασί που παράγει σε περιοσμένες ποσότητες για τους λάτρεις και τους απαιτητικούς καταναλωτές του κρασιού.

Η οικογενειακή επιχείρηση του οινοποιείου και ο αμπελώνας Κορωνιώτη αποτελούν μία από τις καλύτερες επιλογές οινοτουρισμού στην Ελλάδα με υπηρεσίες και παροχές υψηλού επιπέδου που καθιστούν την εμπειρία αξέχαστη.

Το boutique οινοποιείο του Κυριάκου Κορωνιώτη δημιουργεί τα κρασιά με στόχο τον χαρακτήρα αλλά και το αυθεντικό τους στυλ με γεύσεις που χαρακτηρίζονται από το βάθος, την πυκνότητα αλλά και την ένταση στο άρωμα. Η συνεχής δημιουργία ποιοτικών προϊόντων έχει κατατάξει την οινοποιία Κορωνιώτη στους ποιοτικούς παραγωγούς διεθνώς με σημαντικές διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού.

Το οινοποιείο βρίσκεται στρατηγικά τοποθετημένο ανάμεσα στις αμπελουργικές ζώνες, Νεμέας και Μαντινείας,  στην περιοχή Πανόραμα της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Εκεί ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τον χώρο εκδηλώσεων, να απολαύσει γαστρονομικές εκδηλώσεις αλλά και να ζήσει πλήρεις περιηγήσεις και γευσιγνωσίες κλείνοντας ραντεβού με τους ιθύνοντές του.

Μερικές από τις εκλεκτές ποικιλίες του οινοποιείου είναι η παλαιωμένη Νεμέα, το επίσης παλαιωμένο Merlot, το Μοσχοφίλερο, το Ασσύρτικο αλλά και το Malvasia aromatica.