ΒΕΡΟΙΑ

Είναι το κέντρο της Μακεδονίας. Με σπουδαία ιστορία και οικονομία, μια όμορφη πόλη με παραδοσιακές συνοικίες και πολιτισμό, περιμένει να σας φιλοξενήσει. Θα εκπλαγείτε…

Καλύτεροι Προορισμοί - ΒΕΡΟΙΑ

Η πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας, η Βέροια είναι μια υπέροχη πόλη που πρέπει να επισκεφθείτε. Είναι χτισμένη σε οροπέδιο, στους ανατολικούς πρόποδες του Βερμίου, εν μέσω ενός καταπληκτικού φυσικού περιβάλλοντος. Η πόλη έχει σπουδαία ιστορία και διαδρομή, ως δεύτερη πόλη της Ημαθίας (μετά τις γειτονικές Αιγές, πρωτεύουσα της Μακεδονίας) κατά τα χρόνια του Φίλιππου και του Αλέξανδρου.

Στη Βέροια θα μείνετε για πολλούς λόγους όχι μόνο βυζαντινούς αλλά φυσιολατρικούς, πολιτιστικούς και ιστορικούς. Στην Κυριώτισσα και στην Μπαρμπούτα, στη Νικομήδεια και στη Βεργίνα, στο Σέλι και στην παναγία Σουμελά, καλά κάνετε και έχετε προσδοκίες για να τρατάρετε μετά την αγάπη σας για περιπέτεια με ένα ρεβανί Βέροιας, όταν οι νέες εικόνες θα περνούν καρέ καρέ από μπροστά σας.

Η πόλη διαθέτει πολλές αξιόλογες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες που αξίζουν μια επίσκεψη. Αναζητήστε την οδό Μητροπόλεως και περπατήστε στο δρόμο όπου περπάτησε ο Απόστολος Παύλος. Σπουδαία είναι και τα δύο μουσεία της Βέροιας, το Βυζαντινό και το Αρχαιολογικό. Το αρχαιολογικό μουσείο βρίσκεται στην οδό Ανοίξεως και φιλοξενεί εκθέματα από τις πλούσιες ανασκαφές της περιοχής. Στην παλιά πόλη θα συναντήσετε το Βυζαντινό μουσείο που άνοιξε μόλις το 2000 και είναι από τα πλέον αξιόλογα του είδους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ