ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Το κάστρο βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της Λαμίας και από εκεί μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα, αλλά και να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο που στεγάζεται στον ίδιο χώρο.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Η Φθιώτιδα προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου, αφού διαθέτει υψηλού επιπέδου τουριστική υποδομή, με πανέμορφα παραθαλάσσια θέρετρα, εξαιρετικές αμμώδεις παραλίες, ιαματικά λουτρά, αλλά και ορεινές ομορφιές με το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, λίμνες και εντυπωσιακά φαράγγια.

Η Λαμία αποτελεί σήμερα μεγάλο εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο, που διαθέτει και πλούσιους πολιτιστικούς θησαυρούς, τους οποίους μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης. Στα must της πόλης συγκαταλέγεται μία επίσκεψη στο ξακουστό κάστρο (γνωστό και ως Ακρολαμία, 6ος αιώνας), που δεσπόζει στο ψηλότερο σημείο της, όπου και στεγάζεται και το αρχαιολογικό μουσείο.

Με σύντομη παράκαμψη από την Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και χωρίς να χρειαστεί να διανύσετε επιπλέον χιλιόμετρα, θα βρεθείτε στον μαγικό ορεινό κόσμο της Οίτης. Χωριά όπως ο Γοργοπόταμος, η Υπάτη και η Καστανιά θα βρεθούν στο δρόμο σας. Τα Λουτρά Υπάτης είναι αρκετά γνωστά, κυρίως για τις ιαματικές πηγές των οποίων οι θεραπευτικές ιδιότητες έχουν αξιολογηθεί από την αρχαιότητα. Από τα Λουτρά θα ανηφορίσετε εύκολα για την ημιορεινή κωμόπολη της Υπάτης με τα βυζαντινά τείχη και τις παμπάλαιες εκκλησίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

που να μεινετε