ΚΟΝΙΤΣΑ

Το σκηνικό της Κόνιτσας συμπληρώνεται από τον ποταμό Αώο που ρέει στη δεξιά πλευρά της πόλης.

ΚΟΝΙΤΣΑ

Το μάτι δε σταματάει πουθενά, μπροστά στην κοιλάδα που απλώνεται παράλληλα στον Αώο, στο βάθος της οποίας διαγράφεται η πόλης της Κόνιτσας.

ΚΟΝΙΤΣΑ

Η Χαράδρα του Αώου, ο Βοϊδομάτης, ο Σμόλικας, ο Γράμμος και ο Σαραντάπορος αποτελούν ένα μοναδικό θέαμα.

ΚΟΝΙΤΣΑ

Χαρακτηριστικά στοιχεία της περιοχής είναι αναμφίβολα τα γεφύρια της, αφού εκεί βρίσκονται μερικά από τα ομορφότερα παραδοσιακά πέτρινα γεφύρια της Ελλάδας.

ΚΟΝΙΤΣΑ

Στην Κόνιτσα περιέχονται μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές του δικτύου Natura 20007 του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

ΚΟΝΙΤΣΑ

Η Κόνιτσα είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του σχετικά χαμηλού βουνού Τραπεζίτσα, το οποίο είναι τμήμα του Σμόλικα.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΚΟΝΙΤΣΑ

Σε βουνά, ποτάμια, φαράγγια ή αναρριχητικά πεδία, η αδρεναλίνη «χτυπάει» κόκκινο… Όμως εδώ στην Κόνιτσα, την «πρωτεύουσα» των εναλλακτικών σπορ, οι ευκαιρίες για ξεκούραση, χαλάρωση και επαφή με την ομορφιά της άγριας φύσης είναι εξίσου άφθονες.

Η Κόνιτσα βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νομού Ιωαννίνων, πάνω στον οδικό άξονα που συνδέει την ήπειρο με τη Μακεδονία, σε δασωμένο σκαλοπάτι που σχηματίζει το βουνό Τραπετζίτσα, καθώς γέρνει προς τον κάμπο. Η καταλυτική παρουσία του Αώου, οι χιονοσκέπαστες κορυφογραμμές του Σμόλικα και της Γκαμήλας, μα και η εντυπωσιακή θέα προς την κοιλάδα, η οποία απλώνεται διστακτικά λίγο πριν τα ελληνοαλβανικά σύνορα, καθορίζουν αποφασιστικά τη όψη της περιοχής.

Η φύση προίκισε την Κόνιτσα με όλα τα «καλούδια» της… ορμητικά ποτάμια, αδιαπέραστα δάση, ορεινά λιβάδια, φαράγγια που σου κόβουν την ανάσα! Σε τούτη την ξεχωριστή ακρογωνιά της Ηπείρου, οι άνθρωποι άφησαν τα σημάδια τους βάζοντας με τα έργα τους σφραγίδα σε τούτο τον ονειρεμένο τόπο. Τα μοναδικά γεφύρια, οι περίτεχνες εκκλησιές, τα παλιά πέτρινα αρχοντικά, αντέχουν ακόμα στο χρόνο, αλλά και στις αλλοτριωτικές παρεμβάσεις των σύγχρονων οικιστικών μοντέλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ