ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ

Πανοραμική άποψη από το Πατητήρι, ΤΟ λιμάνι του νησιού και το τουριστικό κέντρο. Αξίζει να κοντοσταθείς για λίγο εδώ και να απολαύσεις με ησυχία του ουζάκι σου.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ

Σίγουρα είναι τόπος ιδανικός για καλοκαιρινές αποδράσεις. Όσοι την επισκέφθηκαν μιλούν για «παράδεισο επί της γης»! Καταπράσινα δάση, απίστευτα λουλουδισμένα λιβάδια, λαμπερά ηλιοβασιλέματα και σύννεφα τρέχουν στο πέλαγο και συνθέτουν το σκηνικό. Ακόμη και το κατακαλόκαιρο, οι ρυθμοί στην Αλόννησο είναι πολύ πιο ήπιοι από οποιοδήποτε άλλο νησί των Σποράδων.

 

Το Πατητήρι είναι το λιμάνι και το τουριστικό κέντρο του νησιού. Από εδώ περνούν όλοι. Όμως εκτός τουριστικής σεζόν αξίζει να κοντοσταθείς για λίγο εδώ και να απολαύσεις με ησυχία του ουζάκι σου. Λίγο βορειότερα απλώνεται η βοτσαλωτή ακτή Ρουσούμ – Γιαλός, με πεντακάθαρα νερά και άφθονα πεύκα, που όμως τους καυτούς μήνες μάλλον θα πρέπει να αποφύγεις λόγω συνωστισμού. Περίπου το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται και στο λιμανάκι Βότση.

Από το Πατητήρι, το λιμάνι του νησιού, θα ανηφορίσετε το δρόμο για τον οικισμό Λιοδρόμια ή την Παλιά Αλόννησο. Θα αφήσετε το όχημά σας στη μεγάλη πευκόφυτη πλατεία και θα συνεχίσετε με τα πόδια. Ανηφορικά καλντερίμια, υπολείμματα κάστρων και μεσαιωνικών οχυρώσεων, αλλά και πανέμορφα σπίτια βαμμένα με τα χρώματα του πελάγου και σκεπασμένα με σχιστόλιθο, σμίγουν σε ένα μοναδικό συνδυασμό. Παντού και πάντα όμως, το βλέμμα αφήνεται μέσα από χαραμάδες τειχών και λουλουδιασμένες αυλές να ταξιδέψει στο πέλαγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ