ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ

Σε υψόμετρο περίπου 200 μέτρων από τη θάλασσα, η χώρα της Φολεγάνδρου, προσφέρει μαγικές εικόνες από κάθε σημείο της.

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ

Το Κάστρο, ένας μεσαιωνικός οικισμός, χτισμένος στο χείλος του γκρεμού, "κόβει" την ανάσα των επισκεπτών.

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ

Η Χρυσοσπηλιά είναι ένα ξεχωριστό φυσικό μνημείο της Φολεγάνδρου.

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ

Οι φυσικές σκιές από τα αρμυρίκια αποτελούν ένα ακόμη πλεονέκτημα της παραλίας στον Καραβοστάση.

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ

Με καραβάκι από το λιμάνι μπορεί κανείς να ανακαλύψει και τη μοναδική παραλία Λιβαδάκι της Φολεγάνδρου.

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ

Το Κάτεργο αποτελεί μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού και νούμερο ένα προορισμό των επισκεπτών του.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ

Όλη η ομορφιά του Αιγαίου σε μικρογραφία! Τη Φολέγανδρο θα την λατρέψεις, για το αρχέγονο τοπίο της, τις λαμπερές της παραλίες, τη κουκλίστικη Χώρα της, τα νησιωτικά αγροτικά της τοπία της, θα την αγαπήσεις για τους ανθρώπους της και τους φυσικούς, ήρεμους ρυθμούς της.

 

Αγρια, ανέγγιχτη, προκλητικά, γοητευτική, η Φολέγανδρος παραμένει παρόλη την ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων ένα σιωπηλό Κυκλαδονήσι, στην άκρη του πελάγου που καλωσορίζει τους φανατικούς της φίλους. Το πλοίο πιάνει στο Καραβοστάσι, το γραφικό επίνειο της Χώρας. Το οδικό δίκτυο μικρό, συνδέει το Καραβοστάσι με τη Χώρα (4,7 χλμ) και την Ανω Μεριά (Χώρα-Ανω Μεριά 7,5 χλμ.). Μπορείτε λοιπόν εύκολα να το διασχίσετε με το αυτοκίνητό σας αλλά και με το τοπικό λεωφορείο που εκτελεί συχνά δρομολόγια.

Η Χώρα είναι μια απλή και μαγευτική πολιτεία με φιλόξενους κατοίκους που ακόμη σε κοιτούν στα μάτια και όχι στο… πορτοφόλι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως οι επισκέπτες του νησιού έρχονται και ξανάρχονται εδώ για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, κάνουν παρέες και δένουν γερές φιλίες με τις ντόπιες οικογένειες. Τα παλιά ολόλευκα σπίτια σφιχταγκαλιασμένα στην άκρη του γκρεμού, κτισμένα χωρίς μπαλκόνια και εξώστες, με λιγοστά μικρά παράθυρα και έντονο φρουριακό χαρακτήρα, είναι η οικιστική προέκταση του μεσαιωνικού οχυρού. Έξω από το κάστρο οι αισθήσεις χαλαρώνουν ο νεότερος οικισμός που εκτείνεται νοτιοανατολικά με τα λευκοφώτιστα αιγαιοπελαγίτικα χαρακτηριστικά του, γλυκαίνει τη διάθεση του επισκέπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ