ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

Προνομιακό σημείο για να απολαύσεις το τοπίο, αλλά και να προσανατολισθείς γεωγραφικά στο γεωφυσικό χώρο της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας είναι το μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

Τα Καμένα Βούρλα είναι διεθνώς γνωστά για τις ραδιούχες πηγές τους που κατατάσσονται από τους επιστήμονες στις σημαντικότερες της Ευρώπης.

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

Δημοφιλής και παράλληλα καθαρή είναι η πλαζ «Isabella» στο κέντρο της πόλης. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους, ενώ λειτουργεί καφέ και υπάρχει δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

Από τα Καμένα Βούρλα θα προσεγγίσετε τη Μενδενίτσα και το εντυπωσιακό κάστρο της, έναν από τους ομορφότερους και πιο καλοδιατηρημένους ορεινούς οικισμούς της Φθιώτιδας.

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

Η προκυμαία του Αγίου Κωνσταντίνου και στο βάθος η εκκλησία, σε καλυμμένο χώρο στο πλάι της οποίας θα δείτε το μοναδικής τέχνης και τεχνικής, ρωμαϊκό ψηφιδωτό.

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

Λόγω γεωγραφικού προσανατολισμού, τα Καμένα Βούρλα προσφέρουν ένα πραγματικά εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα, ιδιαίτερα από το λιμάνι.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

Κτισμένα στο νοτιοανατολικό άκρο του Μαλιακού κόλπου, εκεί που το απόκρημνο βουνό Κνημίδα καταλαγιάζει στη θάλασσα, στη θέση της αρχαίας πόλης του Θρονίου των Λοκρών, τα Καμένα Βούρλα διεθνώς γνωστά σήμερα για τις ιαματικές πηγές τους, έχουν εξελιχθεί σε μια από τις πιο ονομαστές λουτροπόλεις της Ελλάδας.

 

Προνομιακό σημείο για να απολαύσεις το τοπίο, αλλά και να προσανατολισθείς γεωγραφικά στο γεωφυσικό χώρο της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας είναι το μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που απέχει μόλις 4 χλμ. χιλιόμετρα από τα παράλια της πόλης. Από την αυλή του παρεκκλησιού και από υψόμετρο 400 μ. θα απολαύσετε την καλύτερη άποψη του Ευβοϊκού κόλπου, των Καμένων Βούρλων, της Νέας Εθνικής οδού.

Τα Καμένα Βούρλα είναι διεθνώς γνωστά για τις ραδιούχες πηγές τους που κατατάσσονται από τους επιστήμονες στις σημαντικότερες της Ευρώπης λόγω της μοναδικής τους σύστασης σε φυσικά μέταλλα, άλατα και ραδόνιο. Το ίδιο ισχύει για τις ιαματικές πηγές «Κουνιαβίτη», «Καλλυντικά», «Αφροδίτη» που βρίσκονται λίγο έξω από τον οικισμό, στο δρόμο για Θερμοπύλες όπου η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό, γι αυτό και οι υπαίθριες φυσικές πισίνες είναι πιο δημοφιλείς στις νεανικές παρέες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ