ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η πόλη της Μυτιλήνης καλωσορίζει τους επισκέπτες και αναλαμβάνει να τους μυήσει στα μυστικά του πανέμορφου νησιού.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι γειτονιές της πόλης της Μυτιλήνης κατρακυλούν από τους γύρω χαμηλούς λόφους, για να καταλήξουν στη θάλασσα οριοθετώντας το ασφαλές λιμάνι. Το σεργιάνι συνεχίζεται στους πίσω δρόμους όπου δεσπόζει επιβλητικός ο ιδιαίτερος ναός του Αγίου Θεράποντα.

 

Στην πόλη της Μυτιλήνης επιβάλλεται να επισκεφτείτε το κάστρο, τη παλιά αστική συνοικία της Μυτιλήνης, το Κιόσκι, με τα αρχοντόσπιτα και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους. Στην Επάνω Σκάλα, κοντά στο βόρειο λιμάνι υπάρχουν υπολείμματα τούρκικων κτιρίων του 19ου αιώνα, όπως το Γενί Τζαμί και το Τσαρσί Χαμάμ. Λίγο πιο ψηλά, στην τοποθεσία Αγία Κυριακή, χωμένο μέσα στο μικρό πευκοδάσος, έχει ανασκαφεί τμήμα από το αρχαίο θέατρο -ελληνιστικών χρόνων-, χωρητικότητας 15.000 θέσεων, με περίφημη ακουστική.

Ο Μόλυβος ή Μήθυμνα είναι μια από τις πλέον ατμοσφαιρικές θαλασσινές πολιτείες κι αυτό το αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή που πατάς τα χώματά του. Το χωριό απλώνεται στη ρίζα του λόφου όπου δεσπόζει το βενετσιάνικο κάστρο. Λίγο πιο κάτω κόκκινες στέγες «γλιστρούν» από παντού και σταματούν μόνο μπροστά στη θάλασσα. Στη συνέχεια ακολουθούν οι κατάφυτες παραλίες και το υπήνεμο λιμάνι με τα όμορφα ταβερνάκια και τα καφέ. Όλο το σκηνικό φαντάζει τόσο τέλειο, τόσο αψεγάδιαστο, που θαρρείς και είναι ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

που να μεινετε