ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Επισκεφθείτε οπωσδήποτε τον καταπράσινο οικισμό Θέρμα της Σαμοθράκης, όπου θα περπατήσετε το μονοπάτι που οδηγεί στις μαγευτικές σκαλωτές λιμνούλες και τους μικρούς καταρράκτες της Γριάς Βάθρας.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Έχει τους δικούς της φανατικούς φίλους που δεν την αλλάζουν με τίποτα και κάθε καλοκαίρι κατακλύζουν τις ακτές, τις ρεματιές και τα δάση της. Το νησί είναι ένα πραγματικό χάρμα οφθαλμών. Από όποια όμως πλευρά και να το δεις, η Σαμοθράκη είναι ένα ιδιαίτερο νησί που θα σε γοητεύσει.

 

Η πρώτη επαφή με το νησί είναι το φιλόξενο λιμάνι της Καμαριώτισσας όπου ουσιαστικά χτυπά η καρδιά του νησιού καθώς διαθέτει τις περισσότερες υποδομές και εμπορικά καταστήματα. Από εδώ εύκολα θα ανηφορίσετε ως τη Χώρα που είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες οικισμούς του Αιγαίου. Τα σπίτια θεσσαλομακεδονικού ρυθμού, λιτά, χαμηλά με δίρριχτες ή τρίρριχτες κεραμοσκεπές, κτισμένα με τέτοιο τρόπο ώστε όλα να βλέπουν τον ήλιο, ακουμπούν το ένα στο άλλο παρουσιάζοντας μια όμορφη, μικρή ζωγραφιά.

Ξεκομμένη από τα υπόλοιπα νησιά, η Σαμοθράκη μοιάζει να λικνίζεται σα μοναχικό καράβι στο πέλαγο. Ο χαρακτήρας της ακατέργαστος και πληθωρικός, θαρρείς και αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε διαφορετικούς κόσμους. Δάση άγρια και πυκνά, νεφοσκέπαστες κορφές που αγγίζουν τον ουρανό, τρεχούμενα νερά, λιμνούλες και καταρράκτες σε παραπέμπουν με μιας στη μητρική γη του Ορφέα, την κατάφυτη Θράκη. Από την άλλη το πέλαγο με το καταλυτικό γαλάζιο, άλλοτε θυμωμένο παιδεύει τα βράχια κι άλλοτε χαϊδεύει απαλά τις παραλίες και τα γραφικά αραξοβόλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

που να μεινετε

  • Διακοπές σε άγρια ομορφιά

    Η εξαιρετική θέση του Hotel NIKI BEACH 3*** στα 500 μ. από το λιμάνι της Σαμοθράκης και 10 μ. από την παραλία, δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να εξερευνήσει εύκολα το νησί των Καβείρων, με σύγχρονες ανέσεις στα δωμάτια και κοινόχρηστος χώρους με μεγάλο σαλόνι με τζάκι, πισίνα, κήπο και μπαρ.
     2551041545 Περισσότερα