ΣΚΙΑΘΟΣ

Το Μπούρτζι, το ιστορικό φρούριο που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι της Σκιάθου, είναι το πρώτο πράγμα που συναντά κανείς, φθάνοντας στο νησί.

ΣΚΙΑΘΟΣ

Από το κάστρο της Σκιάθου, το οποίο και χτίστηκε στα μέσα του 14ου αιώνα, η θέα είναι μοναδική.

ΣΚΙΑΘΟΣ

Ένας από τους σημαντικότερους έλληνες λογοτέχνες, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, γεννήθηκε και έζησε στη Σκιάθο, με το σπίτι του στο νησί να έχει μετατραπεί πλέον, σε μουσείο.

ΣΚΙΑΘΟΣ

Η παραλία Κουκουναριές, είναι μία από τις πιο όμορφες στην Ελλάδα, εξαιτίας του δάσους που βρίσκεται δίπλα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

ΣΚΙΑΘΟΣ

Το γαλάζιο της θάλασσας με το πράσινο των δέντρων, συνδυάζει και η παραλία της Αγίας Παρασκευής.

ΣΚΙΑΘΟΣ

Με καραβάκι από το λιμάνι, μπορεί κανείς να επισκεφθεί την παραλία Λαλάρια και σίγουρα δεν θα το μετανιώσει.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΣΚΙΑΘΟΣ

Η Σκιάθος διαθέτει άποψη, κομψότητα, πολιτισμό κοσμοπολίτικο αέρα, βραβευμένες παραλίες, πολυτελή ξενοδοχεία, νυχτερινή ζωή, υπέροχη φύση. Λίγο πιο πίσω από το συνωστισμό και την κίνηση των πολύβουων θέρετρων, το μαγευτικό νησί του Παπαδιαμάντη προσφέρει απλόχερα τις αμέτρητες και άγνωστες στους πολλούς χάρες του που θα τις δωρίσει απλόχερα, σε όσους το επιλέξουν για τις διακοπές τους και φυσικά έχουν διάθεση για εξερευνήσεις.

 

Από το σύγχρονο λιμάνι θα ακολουθήσετε την πεζοδρομημένη οδό Παπαδιαμάντη, που κόβει στα δύο την πόλη και φυσικά δεν κρύβει το ολοφάνερο τουριστικό της προφίλ με τα δεκάδες μαγαζιά και την αδιάκοπη κίνηση. Σχεδόν στην αρχή του πεζόδρομου θα δείτε το λιτό παραδοσιακό σπίτι όπου έζησε ο μεγάλος Σκιαθίτης συγγραφέας Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.

Στο δυτικότερο άκρο της Σκιάθου, αντιδιαμετρικά από το λιμάνι του νησιού, θα συναντήσετε ένα από τα πιο φημισμένα τοπία της Μεσογείου. Οι Κουκουναριές με τη λευκή αμμουδιά, τα φουντωτά πεύκα και την άρτια οργάνωση θα σας μείνουν αξέχαστες. Υπάρχουν δυνατότητες για θαλάσσια σπορ, λειτουργούν beach bars και καντίνες. Τα ξύλινα παγκάκια, οι χώροι σκιάς, αλλά και η ρηχή θάλασσα κάνουν την παραλία ιδανική για παιδιά, προστατευμένη μάλιστα καθώς είναι από το μελτέμι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ