ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Το Βελανιό είναι μια παραλία με πλούσιο φυσικό τοπίο και κύριο χαρακτηριστικό της την ηρεμία που προσφέρει το φυσικό τοπίο. Είναι η μόνη επίσημη παραλία γυμνισμού στη Σκόπελο.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Η Σκόπελος είναι ένα νησί με θαυμάσιες αντιθέσεις, ένα συνεχές ταξίδι μέσα στο χρόνο από το παρόν στο παρελθόν και το ανάποδο. Διαθέτει ιδιαίτερα πλούσιο και ποικίλο φυσικό περιβάλλον. Δαντελωτές ακτές, επιβλητικά καταπράσινα βουνά, βιότοποι εξαιρετικής ομορφιάς και μοναδικά οικοσυστήματα «προικίζουν» τη γη της Σκοπέλου με εντυπωσιακά τοπία, τα οποία σε συνδυασμό με το ήπιο κλίμα, καθιστούν το νησί ιδανικό προορισμό για διακοπές.

 

Η Χώρα της Σκοπέλου, στα βόρεια του νησιού, είναι μια παραδοσιακή νησιώτικη πόλη, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και όμορφα καλντερίμια, η οποία μάλιστα έχει κηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός. Η Χώρα αλλά και ολόκληρο το νησί είναι γεμάτο από παλιές παραδοσιακές εκκλησίες, ξωκλήσια και μοναστήρια. Ανεβείτε στην Παναγίτσα του Πύργου, στην άκρη του λιμανιού στο κάστρο και θαυμάστε τις υπέροχες εκκλησιές, τα γραφικά δρομάκια, τα απότομα βράχια και τη θέα του απέραντου Αιγαίου.

Η παραλία Καστάνη έγινε γνωστή από την κινηματογραφική ταινία «Mama Mia» και όχι άδικα. Η Καστάνη βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τη Μηλιά και σε απόσταση 21 χιλιομέτρων από την χώρα. Οι δύο παραλίες (Μηλιά και Καστάνη) ενώνονται μόνο από ένα μονοπατάκι το οποίο περνάει πάνω από τα βράχια που φαινομενικά τις χωρίζουν. Στην Καστάνη υπάρχει ένα μεγάλο beach bar που αξιοποιεί ένα μέρος της παραλίας με ξαπλώστρες τις οποίες νοικιάζει, πριν από την παραλία υπάρχει και δωρεάν parking. Η αμμουδινή παραλία της με τα πεντακάθαρα νερά συνδυάζονται με τις σύγχρονες ανέσεις που μπορεί να προσφέρει μία καλά οργανωμένη παραλία και δημιουργούν ένα προορισμό χαλάρωσης και ομορφιάς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

τι να κανετε