Ανανεωμένη Skoda Octavia: Τι άλλαξε στο best-seller των 7 εκατομμυρίων;

47.786 Επισκέψεις στο άρθρο
Ο βασικός εξοπλισμός της ανανεωμένης Octavia περιλαμβάνει μία 10άρα οθόνη και έναν ίδιας επιφάνειας ψηφιακό πίνακα οργάνων. Σε ανώτερο επίπεδο, όμως, μπαίνει για πρώτη φορά μία διευρυμένη 13άρα touchs
3 Φωτογραφίες »

Ο βασικός εξοπλισμός της ανανεωμένης Octavia περιλαμβάνει μία 10άρα οθόνη και έναν ίδιας επιφάνειας ψηφιακό πίνακα οργάνων. Σε ανώτερο επίπεδο, όμως, μπαίνει για πρώτη φορά μία διευρυμένη 13άρα touchscreen.

Με περισσότερες από 7 εκατομμύρια ταξινομήσεις στις τέσσερις ως τώρα γενιές της η Skoda Octavia είναι με διαφορά το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο της τσεχικής μάρκας. Η τελευταία της ανανέωση σκοπό έχει να εδραιώσει ακόμη περισσότερο τη θέση της Octavia στην μεσαία (D) κατηγορία, μέσα από μία σειρά αισθητικών και τεχνολογικών αναβαθμίσεων.


Η ανανεωμένη Skoda Octavia Sportline έρχεται με 17άρες ζάντες αλουμινίου και με στάνταρ λειτουργία φωτισμού Coming/Leaving Home (ο φωτισμός του αυτοκινήτου προσαρμόζεται αναλόγως των εξωτερικών συνθηκών, π.χ. για να φωτίζει ώστε ο οδηγός να βλέπει την... πόρτα του σπιτιού του.
3 Φωτογραφίες »

Η ανανεωμένη Skoda Octavia Sportline έρχεται με 17άρες ζάντες αλουμινίου και με στάνταρ λειτουργία φωτισμού Coming/Leaving Home (ο φωτισμός του αυτοκινήτου προσαρμόζεται αναλόγως των εξωτερικών συνθηκών, π.χ. για να φωτίζει ώστε ο οδηγός να βλέπει την... πόρτα του σπιτιού του.

 
Πρώτα από όλα, η ανανεωμένη Skoda Octavia εξακολουθεί να διατίθεται τόσο σε sedan όσο και σε wagon (combi) πρακτική έκδοση αμαξώματος. Σχεδιαστικά, βλέπουμε για πρώτη φορά την δεύτερη γενιά των LED matrix προβολέων, με μπλε πινελιές στο εσωτερικό και φώτα ημέρας τα οποία «τρέχουν» προς τα κάτω σαν δάκρυ. Ανασχεδιασμένο είναι και το πίσω μέρος του μοντέλου, ενώ προστίθενται νέες επιλογές στις ζάντες αλουμινίου. Το παρών δίνει και πάλι η Sportline έκδοση εξοπλισμού, με πιο «αιχμηρές» πινελιές, μερικά βήματα πιο χαμηλά από την κορυφαία έκδοση RS.
 
Στην καμπίνα της ανανεωμένης Octavia, τώρα, βλέπουμε βιώσιμα υλικά για τα καθίσματα, το ταμπλό και τις επενδύσεις των θυρών, σε λογική παρόμοια με εκείνη των Kamiq και Scala. Η μεγαλύτερη αλλαγή, βέβαια, αφορά το τεχνολογικό υπόβαθρο του sedan της Skoda. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μία 10άρα οθόνη και έναν ίδιας επιφάνειας ψηφιακό πίνακα οργάνων. Σε ανώτερο επίπεδο, όμως, μπαίνει για πρώτη φορά μία διευρυμένη 13άρα touchscreen. Αυτή η οθόνη αφής υποστηρίζει τεχνολογία ChatGPT, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και που θα ενσωματωθεί στάνταρ στον φωνητικό βοηθό Laura. Αυτή η ενοποίηση εισάγει μια ποικιλία νέων δυνατοτήτων που υπερβαίνουν κατά πολύ τις προηγούμενες φωνητικές εντολές.
 
Την ίδια στιγμή, εξελιγμένη είναι και η σουίτα των συστημάτων ασφάλειας, ενεργητικής και παθητικής. Αρχικά, η Skoda Octavia μπορεί να προσφερθεί με έως και 10 αερόσακους. Έπειτα, αντικαταστάθηκε το σύστημα «Driver Alert« με το «Attention and Drowsiness Assist». Το τελευταίο λειτουργεί σε ταχύτητες άνω των 65 χλμ./ώρα και αξιολογεί συνεχώς τη συμπεριφορά του οδηγού προκειμένου να εξάγει συμπεράσματα σχετικά με την ικανότητα οδήγησης. Εάν το σύστημα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο οδηγός είναι κουρασμένος, ενεργοποιεί οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις.

Σελίδα 1Η Skoda ανανεώνεται: Τι καινούργιο φέρνουν Kamiq, Scala & Octavia;
Σελίδα 2Ανανεωμένα Skoda Kamiq & Scala: Έχουν εσωτερικό από βιώσιμα υλικά
Σελίδα 3Αναβάθμιση σε τεχνολογία & συστήματα ασφάλειας, μόνο σε κινητήρες βενζίνης τα Kamiq & Scala
Σελίδα 4Ανανεωμένη Skoda Octavia: Τι άλλαξε στο best-seller των 7 εκατομμυρίων;
Σελίδα 5Χωρίς Plug-in hybrid κινητήρες, 6 επιλογές βενζίνης & mild hybrid, 2 diesel & RS στα 265 άλογα για την ανανεωμένη Octavia
ETRANSIT VS ESPRINTER
test center