Mercedes EQA 250: Ξέρει να ξεχωρίζει

96.896 Επισκέψεις στο άρθρο (26/8/2021)
Mercedes EQA 250: Ξέρει να ξεχωρίζει
4 Φωτογραφίες »

Η Mercedes-Benz EQA εκφράζει την premium υλοποίηση του ηλεκτρικού αύριο µέσω της πολυτέλειας, του high-tech χαρακτήρα και της απόλυτα ικανοποιητικής της αυτονοµίας, ειδικά σε αστικό περιβάλλον.
Η EQA είναι το πρώτο premium µικροµεσαίο ηλεκτρικό SUV που δοκιµάσαµε αποτελώντας σηµείο αναφοράς για την ποιότητα κατασκευής, την άνεση και τη µεγάλη της αυτονοµία µε µία και µόνο φόρτιση, ειδικά µέσα στην πόλη.


Η ηλεκτρική Mercedes EQΑ είναι μια πολυτελής τεχνολογική βιτρίνα με εξαιρετικά εκλεπτυσμένο και ξεχωριστό SUV χαρακτήρα, που προσφέρει μια απόλυτα ικανοποιητική αυτονομία με μια φόρτιση.
4 Φωτογραφίες »

Η ηλεκτρική Mercedes EQΑ είναι μια πολυτελής τεχνολογική βιτρίνα με εξαιρετικά εκλεπτυσμένο και ξεχωριστό SUV χαρακτήρα, που προσφέρει μια απόλυτα ικανοποιητική αυτονομία με μια φόρτιση.

Premium και high-tech
Στην πολυτελή και καλοφινιρισµένη καµπίνα, την παράσταση κλέβουν οι 2 παράλληλες ψηφιακές οθόνες, οι εντυπωσιακοί αεραγωγοί και ο ατµοσφαιρικός φωτισµός, που αλλάζει ανάλογα τα γούστα. Όλα είναι ψηφιακά, η σύνδεση µε τα περισσότερα συστήµατα γίνεται διά της επαφής στην κεντρική οθόνη, στο pad στην κεντρική κονσόλα, είτε ακόµα και στο τιµόνι, ενώ υπάρχει και φωνητικός έλεγχος, που ενεργοποιείται µε τη φράση «Ηey Mercedes». H ευρυχωρία είναι τέτοια ώστε παρέχεται η δυνατότητα άνετης µεταφοράς 4 ενηλίκων, ωστόσο η µπαταρία κλέβει λίτρα από τον χώρο αποσκευών, ο οποίος ανέρχεται στα 340 λτ..

Μέσα στην πόλη ξεχνάς να τη φορτίσεις
Οδηγώντας την EQA νιώθεις πως βρίσκεσαι µέσα σε µια high-tech κάψουλα αποµόνωσης από το περιβάλλον. Επιπλέον, µε 190 ίππους και 375 Nm από το… µηδέν, οι επιδόσεις είναι δυναµικές παρότι µιλάµε για ένα αυτοκίνητο βάρους 2 και πλέον τόνων… Χάρη και στο έξυπνο σύστηµα ανάκτησης ενέργειας, η πραγµατική αυτονοµία είναι απροβληµάτιστη και ειδικά µέσα στο αστικό περιβάλλον ξεπερνά τα 400 χλµ. µε µία φόρτιση της µπαταρίας των 66,5 kWh. Από την άλλη και λόγω βάρους, στην EQA ταιριάζει το ήρεµο στιλ και οι απαλές κινήσεις στα πεντάλ και στο τιµόνι. Τότε είναι που θα εκτιµήσεις περισσότερο την ευχάριστα δυναµική ισορροπία του συνόλου, που κρατάει χαµηλά το κέντρο βάρους χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση της µπαταρίας και που εκµεταλλεύεται στο έπακρο την παρουσία πίσω ανάρτησης µε πολλαπλούς συνδέσµους.

Σελίδα 1Mega Test: Με 15 ηλεκτρικά σε πόλη & αυτοκινητόδρομο
Σελίδα 2Audi e-tron 55: Ηλεκτρίζει σε όλα του
Σελίδα 3Citroen e-C4 C-Cross: Διαφέρει & ξεχωρίζει και ως ηλεκτρικό
Σελίδα 4DS 3 Crossback E-Tense: H Avant garde των ηλεκτρικών B-SUV
Σελίδα 5Ford Mustang Mach-E RWD Extended Range 292 PS: Mε το δεξί…
Σελίδα 6Honda e Advance 154 PS: Ξέρει να κερδίζει τις εντυπώσεις
Σελίδα 7Hyundai Kona Electric 204 PS: Ο χιλιοµετροφάγος
Σελίδα 8Kia e-Niro & e-Soul Long Range 204 PS: Πρωταθλητές αυτονομίας
Σελίδα 9Lexus UX 300e 204 PS: Ξεχωρίζει µε τη µοναδικότητά του
Σελίδα 10Mercedes EQA 250: Ξέρει να ξεχωρίζει
Σελίδα 11Nissan LEAF e+: Ο πρωτοπόρος των ηλεκτρικών στην Ελλάδα
Σελίδα 12Opel Mokka-e 136 PS: Φωνάζει µοντέρνο από µακριά
Σελίδα 13Peugeot e-208: Ο αθόρυβος λέων
Σελίδα 14Skoda Enyaq iV 60 180 PS: Level up
Σελίδα 15VW ID.3: To Golf του 21ου αιώνα
VW CRAFTER LEASEPRO
test center