Το σκέφτεται η Ford για μικρά ηλεκτρικά μη-SUV μοντέλα

1.916 Επισκέψεις στο άρθρο (1/5/2024)
Βλέπετε το Fiesta ST.

Βλέπετε το Fiesta ST.

- Ανοιχτή η Ford για την κατασκευή ηλεκτρικών μη-SUV μοντέλων.
- Δεν έχουν παρθεί ακόμα οι τελικές αποφάσεις, λέει στέλεχος.
- Δεν επιβεβαιώθηκε το βασικό ηλεκτρικό των 23.000 ευρώ.
- Έρχεται το ηλεκτρικό Puma.

Έρχεται το ηλεκτρικό Fiesta;

Στέλεχος της Ford στην Ευρώπη αφήνει ανοιχτή την πόρτα για προσθήκες αυτοκινήτων στην γκάμα των ηλεκτρικών της που δε θα είναι SUV. Αν και επί του παρόντος η αμερικανική φίρμα δεν έχει πάρει τις τελικές της αποφάσεις, οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν στο μυαλό τους να φέρουν στη ζωή μικρά ή μικρομεσαία ηλεκτρικά, αντίστοιχα των σημερινών Fiesta και Focus.

Ανοιχτή η Ford για ηλεκτρικά μη-SUV

Μετά την επικείμενη διακοπή του Focus το 2025, η μόνη προσφορά μοντέλων εκτός SUV στη γκάμα της Ford θα είναι η Mustang. Ωστόσο, σε δηλώσεις του ο Martin Sander, Γενικός Διευθυντής του τμήματος Ford Model e, δήλωσε ότι υπάρχει «σίγουρα» χώρος για χαμηλότερα σε ύψος μοντέλα, εννοώντας μικρά και μικρομεσαία hatchback. Μάλιστα, στις δηλώσεις του στην βρετανική ιστοσελίδα Autocar σημείωσε πως με αυτό τον τρόπο η μάρκα θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες ενός μέρους του αγοραστικού κοινού, που δεν προτιμά να αγοράσει SUV.

Δεν έχουν παρθεί ακόμα οι τελικές αποφάσεις

Σε κάθε περίπτωση ο Sander ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση για τα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μάρκας. Εξαίρεση φυσικά αποτελεί το Ford Explorer και το επερχόμενο Ford Capri, τα οποία θα βασίζονται στην πλατφόρμα ΜΕΒ της VW. Θυμίζουμε όμως πως σε ρεπορτάζ που είχαν κάνει την εμφάνισή τους πέρυσι, η Ford ήταν σε συζητήσεις με τη VW για μια πιθανή συνεργασία στην κατηγορία των μικρών ηλεκτρικών hatchback. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν ηλεκτρικό διάδοχο του Fiesta. Ωστόσο την ίδια ώρα η Ford ετοιμάζει και τη δική της πλατφόρμα για ηλεκτρικά, που θα είναι διαθέσιμη στα μέσα της δεκαετίας.

Δεν επιβεβαιώθηκε το βασικό ηλεκτρικό των 23.000 ευρώ

Επιπλέον, υπήρξαν αναφορές ότι μια μικρή ομάδα εντός της Ford εργάζεται πάνω σε ένα νέο ηλεκτρικό, το οποίο θα αποτελέσει το βασικό ηλεκτρικό στην γκάμα της με τιμή περίπου στις 23.000 ευρώ και θα κυκλοφορήσει το 2026. Όταν όμως ο Martin Sander ρωτήθηκε για αυτό, αρνήθηκε να το επιβεβαιώσει. Παράλληλα όμως ξεκαθάρισε πως: «Υπάρχουν αξίες που μας έχουν κάνει επιτυχημένους τα τελευταία δύο χρόνια, όπως η ποιότητα και η σχέση ποιότητας/τιμής. Δεν φεύγουμε από αυτό. Αυτές είναι βασικές θεμελιώδεις αξίες που έχει η Ford παγκοσμίως εδώ και πολλά χρόνια. Θα δείτε διαφορετική ποιότητα όσον αφορά τη σχεδίαση, το εσωτερικό, τις επιδόσεις και τον εξοπλισμό».

Συνέχεια του άρθρου >>>
home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER