Η ηλεκτρική έκδοση του Ford Puma θα ονομάζεται Gen-E

2.370 Επισκέψεις στο άρθρο (7/2/2024)
Ψηφιακή εικόνα του kolesa.ru για το ανανεωμένο Ford Puma.
2 Φωτογραφίες »

Ψηφιακή εικόνα του kolesa.ru για το ανανεωμένο Ford Puma.

- Εντοπίστηκε να κυκλοφορεί με καμουφλάζ σε δημόσιο δρόμο
- Θα έχει το ίδιο σύστημα κίνησης και την μπαταρία του Ε-Transit Courier
- Το νέο μοντέλο της ηλεκτρικής γκάμας της Ford θα κοστίζει περίπου 41.000 ευρώ

Εντοπίστηκε να κυκλοφορεί με καμουφλάζ σε δημόσιο δρόμο

Η Ford επιβεβαίωσε ότι η επερχόμενη ηλεκτρική έκδοση του Puma θα ονομάζεται Gen-E. Ο νέος ανταγωνιστής του Peugeot e-2008 που θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος, εντοπίστηκε πρόσφατα να δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε δημόσιους δρόμους της Ευρώπης. Όλα, εκτός από τα παράθυρα, τα φωτιστικά σώματα και τους τροχούς του αυτοκινήτου ήταν καλυμμένα από καμουφλάζ. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το μοντέλο πρόκειται να είναι το δεύτερο αυτοκίνητο της Ford που θα βασίζεται στην πλατφόρμα ηλεκτρικών MEB του ομίλου Volkswagen μετά το ηλεκτρικό Ford Explorer.

Θα έχει το ίδιο σύστημα κίνησης και την μπαταρία του Ε-Transit Courier

Το ηλεκτρικό Puma, πρόκειται να μπει στην παραγωγή μαζί με το θερμικό Puma στην Craiova της Ρουμανίας και θα μοιράζεται την πλατφόρμα και το σύστημα κίνησης με το Ford E-Transit Courier. Tο Puma αναμένεται να προσφερθεί με δύο σύνολα με ισχύ 130 (ή 136 ίππους) και στα 150 άλογα.

Το νέο μοντέλο της ηλεκτρικής γκάμας της Ford θα κοστίζει περίπου 41.000 ευρώ

Η τιμή του αναμένεται να είναι υψηλότερη από την τιμή του θερμικού Puma, το οποίο θα διατίθεται από 26.655 ευρώ στην Ελλάδα με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τιμή κοντά στις 35.000 λίρες (δηλαδή περίπου 41.000 ευρώ). Η ηλεκτρική έκδοση του Puma είναι το πιο πρόσφατο βήμα στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της Ford, η οποία θα περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 17,7 δισεκατομμυρίων λιρών (22 δισεκατομμυρίων ευρώ) μέχρι το 2025.

ford
fiat