2 φωτογραφίες »

Ford Puma & Peugeot 2008

101.078 Επισκέψεις στο άρθρο

Η καλύτερη επίδοση στο τεστ αποφυγής κινδύνου για την κατηγορία των μικρών SUV/crossover ανήλθε στα 75 χλμ./ώρα μιλώντας πάντα για συμβατικές εκδόσεις. Αυτή την επίδοση την «μοιράζονται» τα δύο κορυφαία οδηγικά μοντέλα της κατηγορίας, το νέο Ford Puma και το επίσης νέο Peugeot 2008. Ξεκινώντας από το Ford Puma, αυτό παρουσιάστηκε αρκετά ικανό και ευχάριστο στη διαδικασία, ανεξαρτήτου ταχύτητας εισόδου. Στα 74 χλμ./ώρα έδειξε να βασίζεται αρκετά στην ανάρτησή του η οποία προσέφερε απόλυτο έλεγχο και δεν επέτρεπε την μεταφορά βάρους. Το ίδιο και στα 75 χλμ./ώρα με το ESP να φροντίζει να περιορίζει την τροχιά του αμαξώματος, κάτι που ωστόσο δεν μπορούσε να γίνει με την ίδια αποτελεσματικότηττα και στα 76 χλμ./ώρα.

Αντίστοιχα και το νέο Peugeot 2008 και παρά τη μαλακή ρύθμιση της ανάρτησής του σημείωσε πολύ καλή επίδοση με 75 χλμ./ώρα. Σε αυτήν την ταχύτητα και παρά τις αισθητές κλίσεις του αμαξώματος και ορισμένες αναπηδήσεις, δεν προκλήθηκε καμία μεταφορά βάρους με τον οδηγό να έχει τον απόλυτο έλεγχο μέσω του συστήματος διεύθυνσης και να περνά εύκολα σε όλες τις απόπειρες το τεστ. Αντίθετα στα 76 χλμ./ώρα αυτές οι τάσεις αυξήθηκαν με αποτέλεσμα το ESP να μην μπορεί να τις ανακόψει δραστικά σημειώνοντας οριακά περάσματα. 

Ford Puma ST-Line
Το Ford Puma στην έκδοση ST-Line (με μεγαλύτερες ζάντες και σπορ ρύθμιση ανάρτησης) πέρασε το τεστ αποφυγής κινδύνου με μέγιστη ταχύτητα εισόδου στα 77 χλμ./ώρα. 

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

ETRANSIT VS ESPRINTER
test center